Φλώρινα: Νέο διυλιστήριο θα λύσει το πρόβλημα στην υδροδότηση της πόλης (βίντεο)

Με την δημοπράτηση του έργου κατασκευής νέου διυλιστηρίου στο φράγμα Τριανταφυλλιάς, δρομολογείται μόνιμη λύση στα προβλήματα στην υδροδότηση της πόλης της Φλώρινας. Την κατασκευή διυλιστηρίου και αγωγού δικτύου σύνδεσης με το δίκτυο ύδρευσης της πόλης, ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Φλώρινας, Βασίλης Γιαννάκης, ο βουλευτής Φλώρινας, Γιάννης Αντωνιάδης και ο αντιπερφιερειάρχης Φλώρινας, Σωτήρης Βόσδου.


Ο Δήμος Φλώρινας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στις 12/08/2020, υπέβαλε για ένταξη και
χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας επικαιροποιημένο φάκελο του έργου με τίτλο: «ΥΔΡΕΥΣΗ ΠΟΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ», προϋπολογισμού 17.448.000€. Στις 4/8/2021 η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας μετέφερε την χρηματοδότηση του έργου από το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος (Ταμείο Συνοχής) με το ποσό των 18.800.000 ευρώ. Από το νέο διυλιστήριο θα υδροδοτηθεί μόνο η πόλη της Φλώρινας, με περίπου 1,5 εκ. κυβικά μέτρα νερού σε ετήσια βάση.

Το έργο βρίσκεται ήδη σε διαδικασία δημοπράτησης και στις 2 Μαρτίου θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών.
Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου είναι περίπου 30 μήνες, με προτεραιότητα την κατασκευή του διυλιστηρίου, έτσι ώστε το νερό που διυλίζεται να οδηγείται στον παλιό αγωγό μέχρι να κατασκευαστεί ο νέος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας επεσήμανε πως “είναι επίσης σε εξέλιξη τα έργα του αρδευτικού από το φράγμα Τριανταφυλλιάς και προχωρά και η μελέτη για τα δίκτυα αποχέτευσης των οικισμών έναντι του φράγματος”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος