Φλώρινα: Μηνύματα φορέων για την Ημέρα της Γυναίκας

“Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ», τιμώντας τους αγώνες που έχουν δώσει όλες οι γυναίκες για την αναγνώριση των δικαιωμάτων τους και την εξάλειψη κάθε διάκρισης απέναντι τους. Οφείλουμε όμως να τιμούμε, τη ΓΥΝΑΙΚΑ καθημερινά με ενέργειες, πράξεις και σεβασμό απέναντι στις δυσκολίες που έχει επωμιστεί. Και όχι περιστασιακά με εξαγγελίες και λόγια…”

“Τιμούμε τη ΓΥΝΑΙΚΑ ως μητέρα, ως αδερφή, ως σύζυγο, ως νοικοκυρά, ως φίλη, ως εργαζόμενη. Οφείλουμε να πατάξουμε κάθε εκδήλωση που συνειδητά ή ακόμα και ασυνείδητα, μειώνει την υπόσταση της. Γιατί διαχρονικά ο ρόλος της στην κοινωνία μας είναι εξόχως καθοριστικός.
Και πρέπει η ΓΥΝΑΙΚΑ να σταθεί στον θρόνο που της πρέπει”, αναφέρει στο μήνυμά  του ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Σ. Βόσδου.

Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης :

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών όλου του κόσμου. Η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1977 ως ημέρα της γυναίκας . Είναι ημέρα μνήμης για τις γυναίκες που θυσιάστηκαν στο βωμό των ίσων δικαιωμάτων και τιμής για τη σημερινή γυναίκα, μάνα, σύζυγο, εργαζόμενη, τη γυναίκα της προσφοράς.
Η γυναίκα είναι η μεγάλη αγωνίστρια της ζωής. Είναι αυτή που γεννά τη ζωή, που υπομένει, που αντέχει στα δύσκολα. Διαχρονικά η γυναίκα, σε κάθε καμπή της ιστορίας, είναι πάντα παρούσα με πρωταγωνιστικό ρόλο.
Ο εορτασμός της ημέρας της γυναίκας ιδιαίτερα στις μέρες μας είναι επίκαιρος και αναγκαίος. Σε πολλές χώρες καταπατούνται ακόμη τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών ενώ το αίτημα για πλήρη ισότητα των δύο φύλων σε όλο τον κόσμο παραμένει ανικανοποίητο. Οι γυναικοκτονίες και η παραβατική συμπεριφορά απέναντι στην γυναίκα είναι μια μάστιγα της εποχής για την οποία θα πρέπει όλοι να αγωνιστούμε έτσι ώστε αυτά τα θλιβερά φαινόμενα να εκλείψουν. Για αυτό θα πρέπει ο αγώνας για ισότητα και δικαιοσύνη να είναι διαρκής μέχρις ότου εξαλειφθούν όλες οι ανισότητες. Η ισότητα πρέπει να είναι αβίαστη καθημερινή στάση ζωής.
Με αυτές τις σκέψεις θέλω να ευχηθώ σε όλες τις γυναίκες χρόνια πολλά με υγεία, δύναμη, ψυχικό σθένος και ελπίδα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.
Ας είμαστε όλοι η φωνή για τις γυναίκες που δεν έχουν φωνή.

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτη Πέρκα

8 Μάρτη…η μέρα της γυναίκας!Την τιμούμε ως μέρα γιορτής και όμως το 2021 καταγράφηκαν 17 γυναικοκτονίες, ενώ το 2022 που διανύουμε, έχουμε ήδη αρκετές μέσα σε 2 μήνες και ο όρος ακόμη δεν έχει κατοχυρωθεί νομικά.
Μέρα για αναστοχασμό και απολογισμό. Γιατί οι γυναίκες διεκδικούν ακόμη και σήμερα τα αυτονόητα;
Μιλάμε για αγώνες που κερδήθηκαν, για αγώνες που είναι μπροστά μας. Αγώνες για την εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών σε όλους τους τομείς. Είτε αφορούν στην απουσία ίσων ευκαιριών και μισθολογικών ανισοτήτων, είτε στην αναπαραγωγή στερεοτύπων και σεξισμού, είτε στην ενδοοικογενειακή, είτε στην έμφυλη βία.
Είναι στίγμα για την κοινωνία μας ότι η γυναίκα χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να μιλήσει. Είναι στίγμα για τον παγκόσμιο πολιτισμό ότι σε πολλά μέρη του πλανήτη η γυναίκα θεωρείται υποδεέστερη.
Οι γυναίκες ήταν πάντοτε οι μαχήτριες της πρώτης γραμμής και μπροστάρισσες σε πολλούς τομείς στο διεθνές στερέωμα, αλλά η επίσημη ιστορία φρόντισε να το αποσιωπήσει.
Το γυναικείο κίνημα δε σταμάτησε να διεκδικεί και δεν πρόκειται να σταματήσει, ώσπου να επιτευχθεί η ισότητα των δύο φύλων. Ο αγώνας είναι διαρκής και ο δρόμος ακόμη μεγάλος. Η καθημερινή μάχη αφορά στην εξάλειψη των στερεοτύπων, των διακρίσεων, των ανισοτήτων, ακόμη και των προκαταλήψεων σε βάρος των γυναικών.
Διεκδικούμε επομένως αδιάκοπα:
• ισότιμη συμμετοχή και εκπροσώπηση στην πολιτική και κοινωνική ζωή και σε όλα τα όργανα λήψης αποφάσεων
• εξάλειψη όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών. Όχι άλλες γυναικοκτονίες
• δημόσιες πολιτικές και ισχυρό συμπεριληπτικό κράτος πρόνοιας για όλες τις γυναίκες χωρίς διακρίσεις
• πλήρη εργασία και ίση αμοιβή, με ασφάλιση και ίσα εργασιακά δικαιώματα.
• προστασία της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας-δικαίωμα στη μητρότητα και στην άμβλωση.
• εισαγωγή του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής στην εκπαίδευση, ώστε να πετύχουμε και τη διαπαιδαγώγηση των αγοριών έξω από σεξιστικά πρότυπα και επομένως την αλλαγή νοοτροπίας μακροπρόθεσμα.
• ίσες ευκαιρίες για τις γυναίκες στις νέες τεχνολογίες.
Το ευχάριστο είναι ότι μέσα στο σκοτάδι των γυναικοκτονιών, πάει να αναδυθεί και να γεννηθεί μια υγιέστερη αντίληψη για τη θέση της γυναίκας σήμερα σε όλα τα επίπεδα, γι’ αυτό και μιλούμε ανοιχτά μέσα από δράσεις και κινήματα. Ήρθε η ώρα να σταθούμε δίπλα σε όλες τις γυναίκες και να ενώσουμε τη φωνή μας ενάντια στην έμφυλη βία.Εκφράζουμε μηδενική ανοχή στο σεξισμό, στην πατριαρχία, στην παρενόχληση και στην κουλτούρα της βίας. Καμία λιγότερη – καμία δεν περισσεύει.

Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης

Μέρα απόδοσης τιμής, αναλογισμού και προβληματισμού αποτελεί η 8η Μαρτίου, που έχει καθιερωθεί ως Ημέρα της Γυναίκας.
Είναι μια ημέρα ορόσημο για όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και την ισότιμη παρουσία τους στην οικογένεια, στην εργασία, στην κοινωνία.
Σήμερα, δυστυχώς, η γυναίκα αναζητεί ακόμα τη θέση που πραγματικά της αρμόζει. Γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και συχνά πέφτει θύμα βίας ή παρενόχλησης. Αντιμετωπίζεται ως «πολίτης δεύτερης κατηγορίας» στην εργασία, ακόμα και στην οικογένεια. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας και των συνθηκών που διαμορφώθηκαν από την πανδημία, τα φαινόμενα αυτά είναι πολλαπλάσια και η κοινωνία έρχεται πολύ συχνά αντιμέτωπη με ακραίες καταστάσεις.
Κι όμως, οι πολλαπλοί ρόλοι που κάθε γυναίκα καλείται να ανταποκριθεί στο διάβα της ζωής την καθιστούν ως τον βασικό στυλοβάτη στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας αξιών και οραμάτων. Ως σύντροφος, ως σύζυγος, ως μητέρα, ως γιαγιά, η γυναίκα είναι πάντα στο επίκεντρο της ζωής, αποτελώντας την ίδια την πηγή της ζωής.
Ως Δήμος Φλώρινας, η προσπάθεια μας για στήριξη των γυναικών είναι συνεχής. Μέσα από τις κοινωνικές μας δομές με προγράμματα όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι» και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, διευκολύνουμε σε ημερήσια βάση την καθημερινότητα των γυναικών του Δήμου μας.
Τη φετινή χρονιά επιλέξαμε να διοργανώσουμε μία εβδομάδα δράσεων αφιερωμένη στη γυναίκα με τον γενικό τίτλο «Βρες τη φωνή σου», θέλοντας να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας για θέματα ισότητας των φύλων, έμφυλης κακοποίησης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων των γυναικών.

Εργατικό Κέντρο Φλώρινας:

Η 8n Μάρτη, Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, είναι μια γιορτή χωρίς καρδούλες και πολύχρωμα μπαλονάκια. Είναι μια ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών, σε έναν κόσμο αντρών.

8 Μαρτίου 1857. Νέα Υόρκη. Η πόλη των μεταναστών. Το λιμάνι που άραξαν άνδρες και γυναίκες από κάθε γωνιά της γης για να αγγίξουν… το όνειρο μιας καλύτερης ζωής. Μία πόλη-σταθμός. Στη πόλη των αντιθέσεων και της ελευθερίας τόλμησαν οι γυναίκες να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Οι γυναίκες εκείνης της εποχής, που για να επιβιώσουν, εργαζόντουσαν το ίδιο σκληρά με τους άνδρες,«σήκωσαν» το κεφάλι για να κερδίσουν σεβασμό, ισότητα και καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας. Αυτή η ημέρα γράφτηκε στην ιστορία…Κι ακολούθησαν κι άλλες, πολλές…

Έχουν περάσει τόσα χρόνια, κι όμως η γυναίκα σε πολλές χώρες του κόσμου, αντιμετωπίζεται με βία και ανισότητα.
Σήμερα, χιλιάδες γυναίκες κακοποιούνται, βιάζονται, βασανίζονται, εκμεταλλεύονται από συζύγους και εργοδότες. Εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο εργάζονται το ίδιο σκληρά με τους άνδρες, εν τούτοις, σύμφωνα με στοιχεία, αμείβονται χαμηλότερα από τους άνδρες συναδέλφους τους και τυγχάνουν απαξιωτικής και προσβλητικής συμπεριφοράς στον εργασιακό τους χώρο.
Σε χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία, δεν τολμούν να δείξουν καν το πρόσωπό τους, αφού το κρύβουν πίσω από μία μπούρκα, δεν έχουν δικαίωμα να οδηγήσουν, να ντυθούν σαν γυναίκες.
Αυτό σημαίνει πως η σημερινή ημέρα δεν είναι μία γιορτή. Είναι μία ημέρα, που πρέπει να ξεσηκώσει τις γυναίκες του κόσμου, για τα δικαιώματα των γυναικών όλου του κόσμου. Ρίξτε μία ματιά στον πλανήτη και στην καθημερινότητα των γυναικών και θα διαπιστώσετε πως δεν υπάρχει ουσιαστική ισότητα μεταξύ των δύο φύλων.
“Δεν είναι αρκετό, λοιπόν, να οραματιζόμαστε μονάχα την ισότητα των φύλων αλλά θα πρέπει να την υλοποιούμε καθημερινά στην πράξη.” Η μέρα αυτή, όμως, πρέπει να είναι ταυτόχρονα μέρα προβληματισμού και απολογισμού, όχι μόνο των γυναικών, αλλά της κοινωνίας στο σύνολό της. Απαραίτητη κρίνεται η ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων για την εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών, που αφενός θα εξαλείψουν κάθε είδους διάκριση και ανισότητα ανάμεσα στα δυο φύλα και αφετέρου θα εγγυηθούν την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής.
Οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, η παρενόχληση και η σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, είναι μάστιγα. Στα συνδικάτα αγωνιζόμαστε για την καταπολέμησή της.
Η γυναίκα γιορτάζει όχι μόνο στις 8 Μαρτίου, αλλά κάθε ημέρα, επειδή αγωνίστηκε και αγωνίζεται, γιατί έχει άποψη και πολεμά για αυτή, γιατί δεν συμβιβάστηκε με την ταυτότητα που της απέδωσε η κοινωνία.

Πρόεδρος Κοινότητας Φλώρινας Κωνσταντίνος Χαρ. Ρόζας

Η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας θα πρέπει να είναι μια μέρα προβληματισμού και αφύπνισης.
Οι αγώνες για μια πιο δίκαιη κοινωνία δεν μπορεί παρά να έχουν ως βάση και αφετηρία τη γυναίκα, καθώς οι ρόλοι που καλείται να ανταποκριθεί η σύγχρονη γυναίκα είναι πολλαπλοί και πολύ απαιτητικοί : κόρη, μάνα, σύζυγος, εργαζόμενη.
Τον Μάρτη του 1957, οι ίδιες οι γυναίκες διεκδίκησαν και απαίτησαν καλύτερη και ισότιμη μεταχείριση από την κοινωνία.
Εξήντα πέντε χρόνια μετά, οι διακρίσεις εξακολουθούν να υφίστανται στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην πολιτική, αλλά και στην ίδια την οικογένεια ακόμα, γεγονός το οποίο δυστυχώς έγινε έντονα αντιληπτό στην χώρα μας την τελευταία χρονιά.
Η προσπάθεια για την πραγματική ισότητα πρέπει να είναι συνεχής και μας αφορά όλες και όλους.
Εύχομαι σε όλες τις γυναίκες χρόνια πολλά με υγεία, δύναμη, ψυχικό σθένος και ελπίδα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

ΑΡΣΥ Δυτικής Μακεδονίας:
“H 8η Μάρτη καθιερώνεται ως διεθνής ημέρα της γυναίκας στη μνήμη του αγώνα των γυναικών κλωστοϋφαντουργών. Ημέρα μνήμης των ιστορικών αγώνων που έδωσαν οι γυναίκες όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, ισότητα αντρών και γυναικών. Ημέρα μνήμης για τις αγωνίστριες των μεγάλων εργατικών, λαϊκών κι επαναστατικών κινημάτων του περασμένου αιώνα.
Σήμερα που οι δυνάμεις του κεφαλαίου εντείνουν την εκμετάλλευση του κόσμου της εργασίας, αναδιοργανώνουν αντιδραστικά τους όρους εργασίας, συμπιέζουν τους μισθούς, αναστέλλουν εργατικές κατακτήσεις του προηγούμενου αιώνα, ιδιωτικοποιούν δημόσια αγαθά, η γυναίκα βρίσκεται πρώτη στο στόχαστρο.
Στη Ελλάδα, όπως και στην Ευρώπη, οι γυναίκες κατέχουν τη δραματική πρωτιά στην ανεργία, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στη φτώχεια. Συνεχίζουν να πληρώνονται λιγότερο από τους άνδρες συναδέλφους τους. Ενώ η διάλυση του κράτους πρόνοιας, το διαλυμένο σύστημα υγείας, η έλλειψη δημόσιων κοινωνικών δομών συνεχίζουν να φορτώνουν τις γυναίκες με την ευθύνη της ανατροφής των παιδιών, της φροντίδας των υπερηλίκων και του νοικοκυριού.
Παράλληλα η αποσάθρωση του εργατικού δικαίου, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η επιβολή των ελαστικών σχέσεων εργασίας πλήττουν τις εργαζόμενες γυναίκες και τα αναπαραγωγικά τους δικαιώματα. Πόσες γυναίκες έχουν απολυθεί λόγω εγκυμοσύνης επειδή τα αφεντικά δε θέλουν να φορτωθούν τα επιδόματα, σε πόσες συνεντεύξεις για δουλειά ερωτώνται οι γυναίκες αν σκοπεύουν να κάνουν παιδιά ή αν δηλώνουν «ελεύθερες» και «χωρίς υποχρεώσεις» για να «αφοσιωθούν» στη δουλειά;
Η βία κατά των γυναικών όσο κι αν αποκρύπτεται από τις κυβερνήσεις τα καθεστωτικά μίντια, δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Είναι καθημερινότητα για εκατομμύρια γυναίκες ανά το κόσμο. Είναι καθημερινότητα για χιλιάδες γυναίκες στη χώρα μας. Και θα αναπαράγεται όσο η κοινωνία κλείνει τ’ αυτιά της κι όσο το κράτος αδιαφορεί μη θεσπίζοντας το κατάλληλο νομικό πλαίσιο για την τιμωρία των δραστών, μη διαμορφώνοντας εκείνο το ασφαλές πλαίσιο με κατάλληλες δομές ολόπλευρης στήριξης των γυναικών ώστε να ξαναπιάσουν τη ζωή στα χέρια τους.
Η έξαρση των γυναικοκτονιών και των περιστατικών έμφυλης βίας. αλλά και η συνεχής επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, είναι η πραγματικότητα της διπλής καταπίεσης των γυναικών σήμερα.
Οι παρενοχλήσεις στους χώρους δουλειάς…
Μετά τις τελευταίες καταγγελίες για βιασμούς στους αθλητικούς, καλλιτεχνικούς και εργασιακούς χώρους, άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για ένα ζήτημα που κρύβονταν κάτω από το χαλί για δεκαετίες. Ακολούθησαν εκατοντάδες καταγγελίες, άνοιξαν τα στόματα, γυναίκες βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν και ν’ ακουστούν. Οι παρενοχλήσεις στους χώρους εργασίας δεν αφορούν μόνο το χώρο του αθλητισμού και της τέχνης. Είναι πραγματικότητα για χιλιάδες γυναίκες εργαζόμενες σε όλους τους χώρους εργασίας.
Ζούμε σε μία κοινωνία όπου η γυναίκα που έχει υποστεί βία ή παρενόχληση φέρει βαρύ σωματικό, ψυχολογικό και κοινωνικό στίγμα. Γι’ αυτό και αποτελεί μεγάλη πράξη θάρρους η καταγγελία του γεγονότος.
Ως εδώ! Ορθώνουμε το ανάστημα μας! Ν’ ακουστεί η φωνή μας!
Για να μπορούν να καταγγέλλονται και να τιμωρούνται κάθε είδους περιστατικά, είτε αφορούν εργοδοτικές επιθέσεις, εκβιασμούς, ακόμα και σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Για να μην κρύβεται τίποτα κάτω από το χαλί! Για να μην είναι κανείς μόνος, καμία μόνη! Για να τιμωρείται ο θύτης κι όχι να στιγματίζεται το θύμα. Για να σπάσει ο φόβος και να κερδίζει μέρα με τη μέρα η ζωή και το φως.

Ο αγώνας ενάντια στο νομοσχέδιο Τσιάρα για την αντιδραστική αλλαγή του οικογενειακού δικαίου, οι μεγάλες διαδηλώσεις στήριξης των επιζωσών έμφυλης βίας, και η ισχυρή παρουσία εργαζόμενων γυναικών στις κινητοποιήσεις για την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη αλλά και στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις ενάντια και στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, δείχνουν πως το γυναικείο κίνημα είναι παρόν και δυναμικό..

Όλες και όλοι στον αγώνα! Για ίσα δικαιώματα στη δουλειά, στο σπίτι, στην κοινωνία.
Για την υπεράσπιση των εργασιακών, αναπαραγωγικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων. Για την προστασία της μητρότητας.
Για Δημόσια υγεία, περίθαλψη, κοινωνική πρόνοια. Για Δημόσια παιδεία, βρεφονηπιακή φροντίδα και προσχολική αγωγή.
Για ένα θεσμικό και νομικό πλαίσιο που θα ενισχύει τον αγώνα ενάντια σε κάθε είδους διάκριση με βάση το φύλο ή το σεξουαλικό προσανατολισμό. Που θα στηρίζει και θα βοηθά τις γυναίκες να καταγγείλουν, θα ενισχύει όσες υφίσταντο βία, παρενόχληση στο χώρο εργασίας, στο σπίτι.
Η πάλη των γυναικών για κοινωνικά δικαιώματα, για δημοκρατία, ισότητα, χειραφέτηση είναι δημιουργικά δεμένη με τον αγώνα συνολικά της εργατικής τάξης για απελευθέρωση από το σύστημα της εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Είναι δεμένη με την ανάγκη να φτιάξουμε έναν άλλο πολιτισμό ενάντια στην εμπορευματοποίηση της γυναίκας, της σεξουαλικότητας, την εμπορευματοποίηση των πάντων, ενάντια στον ακραίο ατομισμό και ανταγωνισμό, στον πολιτισμό της βίας, του δόγματος της «επιβίωσης του ισχυρού». Για να οικοδομήσουμε έναν πολιτισμό της ισότητας και της αρμονικής συνύπαρξης, της δημοκρατίας, που θα εκφράζει την ανάγκη χειραφέτησης των δυνάμεων της εργασίας που παράγουν και δημιουργούν τον πλούτο του κόσμου μας.
Η γυναίκα της εργατικής τάξης, η εργαζόμενη, η μετανάστρια, η νέα γυναίκα μπορούμε να γίνουμε η κινητήριος δύναμη για την ανατροπή και τη διεκδίκηση!”.

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας, με αφορμή τον εορτασμό της 8ης Μαρτίου ως  Ημέρας της Γυναίκας, επαναλαμβάνει ότι τιμά τους διαχρονικούς, μέχρι σήμερα, αγώνες για την γυναικεία ισοτιμία και την εξάλειψη κάθε είδους διάκρισης. 

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, απαιτείται εγρήγορση και συνέχιση των προσπαθειών, καθώς οι γυναίκες εξακολουθούν να είναι θύματα διακριτικής μεταχείρισης, ενώ οι μορφές βίας εναντίον τους συνεχίζονται και πολλαπλασιάζονται (σεξισμός, σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους δουλειάς και στη δημόσια σφαίρα, κακοποίηση, έμφυλη καταπίεση, αφαίρεση ζωής), ενώ, επιπλέον, ο πόλεμος και η προσφυγιά –σήμερα γινόμαστε εκ νέου μάρτυρες τέτοιων θλιβερών γεγονότων-  πλήττουν ιδιαίτερα γυναίκες και παιδιά.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας στέκεται αλληλέγγυος στις προσπάθειες για κατοχύρωση της ισότιμης θέσης της Γυναίκας σε όλους τους Θεσμούς, την ακώλυτη πρόσβασή της στην αγορά εργασίας και την άρση των αδικιών στους χώρους δουλειάς, την εξάλειψη  της παρενοχλητικής συμπεριφοράς οπουδήποτε, την προστασία της μητρότητας και την εν συνόλω αποτελεσματική προστασία από φαινόμενα βίας λόγω φύλου. 

Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου μας και τους πολίτες εν γένει, σε συμμετοχή στο σύνολο των εκδηλώσεων που διοργανώνονται από όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς Φορείς προς τιμή της Ημέρας της Γυναίκας, καθώς και να σταθούν αλληλέγγυοι στο πλευρό  των γυναικών σε κάθε μορφή εκδήλωσης βίας προς το πρόσωπό τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος