Φλώρινα: Μηνύματα φορέων για Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Με ομιλίες, εκδηλώσεις και μηνύματα τιμούν τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, οι φορείς και οι κάτοικοι της Φλώρινας.

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΆΡΧΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ

Πολλαπλά και πολυσήμαντα μηνύματα εκπέμπει για το σύνολο της κοινωνίας μας η 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, όπως καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ.
Είναι μια μέρα ευαισθητοποίησης και επαναπροσδιορισμού της στάσης όλων μας απέναντι στα άτομα με αναπηρία και μια ευκαιρία να αναλογιστούμε και να αναδείξουμε την καθημερινότητα, τα δικαιώματα, αλλά και τις ικανότητες αυτών των ατόμων, αυτών των μαχητών της ζωής.
Η ημέρα αυτή απαιτεί όμως από όλους μας συστηματική αλλαγή νοοτροπιών και υιοθέτηση και εφαρμογή σύγχρονων και μόνιμων λύσεων στα προβλήματα των συνανθρώπων μας. Η ένταξη των ΑΜΕΑ σε μια δίκαιη και ισότιμη κοινωνία, που θα λειτουργεί με τις αρχές του σεβασμού και της αποδοχής αίροντας κάθε αποκλεισμό, παραμένει – δυστυχώς – ακόμα ζητούμενο.
Η δημοτική αρχή Φλώρινας, σεβόμενη τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία – βρίσκεται σε διαρκή και αγαστή συνεργασία με όλους τους φορείς στηρίζοντας κάθε μορφής δράση που βελτιώνει την καθημερινότητα και προάγει τις δεξιότητές τους και δρα υποστηρικτικά, υλοποιώντας παράλληλα παρεμβάσεις που στόχο έχουν να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη.
Τα άτομα με αναπηρία αξίζουν το σεβασμό, την αγάπη και τη στήριξή μας. Οι ίσες ευκαιρίες για όλους δεν πρέπει να είναι απλά ένα σύνθημα, αλλά μια στάση ζωής.

ΜΗΝΥΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΝΘΙΜΟΥ ΜΠΙΤΆΚΗ

Οι άνθρωποι με αναπηρία ως μοναδικοί ήρωες της ζωής, μέσα από τον καθημερινό αγώνα τους αποτελούν ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Η 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία, μας επαγρυπνά και μας υπενθυμίζει ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν ίσες ευκαιρίες, ίσες προσβάσεις σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Ως Δημοτική Αρχή θέλουμε και επιδιώκουμε ίσες δυνατότητες για όλες και όλους χωρίς διακρίσεις. Με ιδιαίτερη έγνοια και ενδιαφέρον επικεντρώνουμε την προσοχή μας στις ειδικές δυνατότητες και τις ανάγκες των συμπολιτών μας με αναπηρία, συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις μας προς την κατεύθυνση ισότιμης συμμετοχής και ένταξης τους, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας.
Τα άτομα με αναπηρία είναι ενεργοί πολίτες και ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας μας, με σπάνια χαρίσματα και ταλέντα.
Έχουμε υποχρέωση να τους κάνουμε να “ξεχνούν” την όποια αναπηρία τους. Να αισθάνονται ότι είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας. Διότι ΕΙΝΑΙ ισότιμα μέλη κάθε ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ κοινωνίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος