ertnews.gr

Φλώρινα: Εγκαινιάστηκε το Κέντρο επαναχρησιμοποίησης υλικών

09/10 13:42
Φλώρινα: Εγκαινιάστηκε το Κέντρο επαναχρησιμοποίησης υλικών

Τα εγκαίνια του κέντρου επαναχρησιμοποίησης υλικών στην Φλώρινα πραγματοποιήθηκαν σήμερα παρουσία του περιφερειάρχη Φλώρινας Ιωάννη Κιοσέ, του δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη, του Δημάρχου Πρεσπών αλλά και άλλων εκπροσώπων φορέων της περιοχής.

Η ιδιαιτερότητα του έργου έγκειται στο γεγονός ότι το κτίριο προϋπήρχε και έγινε διαμόρφωση του ενώ η εγκατάσταση θα εξυπηρετεί τους δήμους Φλώρινας και Πρεσπών.

Μέσα από την χρήση ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα είναι διασυνδεδεμένο με τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας που σκοπό έχει την πρόληψη της παραγωγής αποβλήτων και την επαναχρησιμοποίηση αυτών.

Φλώρινα: Εγκαινιάστηκε το Κέντρο επαναχρησιμοποίησης υλικώνΤο κέντρο περιλαμβάνει ένα κλειστό χώρο 314 τετραγωνικών μέτρων όπου οι πολίτες θα μπορούν να παραλαμβάνουν και να παραδίδουν υλικά όπως βιβλία οικιακά σκεύη ρούχα παπούτσια έπιπλα χάλια παιχνίδια αλλά και οτιδήποτε άλλο πλέον δεν χρησιμοποιεί.

Το έργο 57.500 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα indirect στο πλαίσιο της δράσης westech στο οποίο συμμετέχουν από την Ελληνική πλευρά ή η περιφέρεια Ηπείρου η περιφέρεια Ιονίων νήσων η “Διάδημα” και το “ΕΚΕΤΑ” και από πλευρά της Αλβανίας οι περιφέρειες Αργυροκάστρου Κορυτσάς Αυλώνας και Μπραντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version