Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα στη μηλοπαραγωγή

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηλοπαραγωγοί της χώρας, κατέθεσαν η Αν. Τομεάρχης και ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ολυμπία Τελιγιορίδου και Σταύρος Αραχωβίτης, με τη συνυπογραφή 21 ακόμα βουλευτών.

Οι βουλευτές αναφέρουν πως, “οι μηλοπαραγωγοί της Καστοριάς, της Φλώρινας, του Έβρου, της Λάρισας, της Κορίνθου, της Αρκαδίας και άλλων περιοχών, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την αδυναμία διάθεσης του προϊόντος τους”. Στην ερώτηση γίνεται λόγος για την δραματική αύξηση του κόστους παραγωγής και την αδυναμία εξαγωγής μήλων προς την Αίγυπτο, την μεγαλύτερη ξένη αγορά της ελληνικής μηλοπαραγωγής, αλλά και στην ενεργειακή κρίση λόγω του Ρωσο-ουκρανικού πολέμου και τις συνέπειες της πανδημίας του Covid-19, που “έχουν γονατίσει τους παραγωγούς κι έχουν προκαλέσει αλυσιδωτές συνέπειες, προμηνύοντας ένα δυσοίωνο μέλλον για τη μηλοκαλλιέργεια της χώρας”.

Οι βουλευτές ρωτούν την ηγεσία του Υπουργείου και την Κυβέρνηση συνολικά “αν προτίθενται να στηρίξουν οικονομικά τους μηλοπαραγωγούς της χώρας, φροντίζοντας να αποτραπεί η καταστροφή της παραγωγής από την απουσία λειτουργίας των αποθηκευτικών ψυκτικών χώρων”, αλλά και “ποια μέτρα σκοπεύουν να λάβουν για να συνεχιστεί η παραγωγική δραστηριότητα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος