Ειδική εύνοια για τη θέρμανση σε Καστοριά και Φλώρινα ζητά ο Κ. Βελόπουλος

Οικονομική στήριξη σχετική με το ιδιαίτερα υψηλό κόστος θέρμανσης για τους κατοίκους των Περιφερειακών Ενοτήτων Φλώρινας και Καστοριάς, ζητά με ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής και πρόεδρος του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκος Βελόπουλος.

Ειδική εύνοια για τη θέρμανση σε Καστοριά και Φλώρινα ζητά ο Κ. ΒελόπουλοςΟ κ. Βελόπουλος αναφέρεται στην δυσκολία των κατοίκων της περιοχής να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες τιμές του πετρελαίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και των καυσόξυλων, με δεδομένη τη μεγάλη διάρκεια χρήσης της θέρμανσης, λόγω των συνθηκών.

Μια μέση οικογένεια σε Φλώρινα και Καστοριά θα χρειαστεί μεσοσταθμικά από 20 έως 25 τόνους καυσόξυλων. Υπολογιζόμενη η ποσότητα αυτή με την τρέχουσα τιμή των καυσόξυλων να κυμαίνεται περίπου στα 180 ευρώ ανά τόνο, συμπεραίνεται ότι κάθε οικογένεια θα πρέπει να διαθέσει για όλο τον χειμώνα περίπου 4.000 ευρώ μεσοσταθμικά μόνο για θέρμανση” αναφέρεται στην ερώτηση, με την οποία ζητείται άμεση και ενισχυτική επιδότηση ως ειδική εύνοια στους κατοίκους των Περιφερειών Καστοριάς – Φλώρινας, προκειμένου αυτοί να διασφαλίσουν φθηνή ενέργεια σε όλα τα ήδη καυσίμων χωρίς οικονομικά κριτήρια”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος