Δυτική Μακεδονία: Eκπαιδευτικό πρόγραμμα για την covid-19

Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο «Digital competencies, young entrepreneurs and challenges related to COVID-19 pandemic in EU economy”, μπορούνε να συμμετέχουν νέοι από τη Φλώρινα και τη Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΕΝΕΦ Φλώρινας.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο δημιουργήθηκε για να φέρει κοντά άτομα από 12 χώρες, Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Κροατία, Ολλανδία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία, Αλβανία, Ρουμανία, Λευκορωσία και Γεωργία, με στόχο:

-Να υποστηρίξει τα κίνητρα και την ικανότητα των youth workers να εφαρμόσουν καινοτόμες δράσεις για νέους, με τρόπο που να βελτιώνουν τις ευκαιρίες των νέων για απασχόληση.
-Να ενισχύσει τόσο τις ήπιες δεξιότητες (soft skills) όσο και τις δεξιότητες ΤΠΕ των youth workers, εμπλέκοντας τους σε ψηφιακές δραστηριότητες, μέσω της χρήσης ψηφιακού περιεχομένου και ψηφιακών εργαλείων.
-Να προωθήσει την κατανόηση και την εφαρμογή ορισμένων πολιτικών της Ε.Ε. για τη νεολαία που σχετίζονται με το εν λόγω πρόγραμμα αλλά και με το “The Entrepreneurship Competence framework” και “The Digital Competence Framework”.
-Να δώσει ώθηση για την ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας για τον εκσυγχρονισμό της νεανικής εργασίας μέσω της ανάπτυξης νέων πρωτοβουλιών που αναπτύσσουν τις ψηφιακές δεξιότητες των νέων, ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα σε ζητήματα που προέκυψαν κατά την πανδημία COVID-19, στην Ευρώπη.
Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας, σε συνεργασία με τον φορέα νεολαίας «Αsociación Europa 2020«, έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή 2 ενήλικων εθελοντών/εθελοντριών (18+) για την εκπροσώπηση στο πρόγραμμα, το οποίο θα λάβει χώρα στην πόλη Puente Genil της Ισπανίας, από τις 17 έως και τις 24 Απριλίου 2023 (συμπεριλαμβανομένων των ημερομηνιών άφιξης και αναχώρησης).

Απαραίτητα προσόντα για την επιλογή συμμετεχόντων/ουσών αποτελούν τα εξής:

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο εντάσσεται στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης 1 και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ (έως 360€) και καλύπτει το 100% της διαμονής, διατροφής και εκπαίδευσης των συμμετεχόντων/ουσών.

Η συμμετοχή ανέρχεται στα 50€ ως προκαταβολή του εισιτηρίου και οι συμμετέχοντες θα επιβαρυνθούν με τυχόν έξοδα, εφόσον το κόστος μετακίνησης ξεπεράσει τα 360€.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, στη φόρμα: https://bit.ly/3wfvSGi

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος