Δυτική Μακεδονία: Διασυνοριακή συνεργασία για την αειφόρο κτηνοτροφία

Tο τελικό συνέδριο του έργου COMPLETE, το οποίο αφορά την ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων στον κλάδο της κτηνοτροφίας, πραγματοποιείται στις Πρέσπες, στις 4 και 5  Οκτωβρίου. Το συνέδριο αφορά κτηνοτρόφους, αλλά και όσους επιθυμούν να ασχοληθούν μελλοντικά με τον κλάδο της κτηνοτροφίας.

Δυτική Μακεδονία: Διασυνοριακή συνεργασία για την αειφόρο κτηνοτροφίαΤο έργο COMPLETE υλοποιήθηκε  στο πλαίσιο του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Interreg Ελλάδα-Αλβανία, από το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, την  Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την Κτηνιατρική Σχολή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Τιράνων και το Αλβανικό Ταμείο Ανάπτυξης. Στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας του κτηνοτροφικού τομέα με έμφαση στην εκτατική κτηνοτροφία.

Μέσα από την έρευνα στην διασυνοριακή περιοχή, αναζητούνται οι τρόποι για την ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων λύσεων, που μπορούν να ενσωματωθούν στα συστήματα διαχείρισης των εκτροφών μηρυκαστικών, με σκοπό τη βελτίωση της υγείας και της παραγωγικότητας των ζώων, τη βελτίωση της ποιότητας και της ασφάλειας των παραγόμενων προϊόντων με ταυτόχρονη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Το έργο Competitive livestock entrepreneurship and health protection for sustainable rural economic development (COMPLETE) συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Interreg IPA Cross-Border Cooperation Programme “Greece – Albania 2014 – 2020”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος