Δυτική Μακεδονία: Αντίθετοι οι Δήμοι με το νομοσχέδιο για τις ιαματικές πηγές

Την έντονη αντίθεσή της με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού, που αφορά τη σύσταση της ανώνυμης Εταιρείας «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος» (ΙΠΕ)Α.Ε., εκφράζει με επιστολή του το Δ. Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, κάνοντας λόγο για “υφαρπαγή των περιουσιακών στοιχείων από την τοπική αυτοδιοίκηση. 

Δυτική Μακεδονία: Αντίθετοι οι Δήμοι με το νομοσχέδιο για τις ιαματικές πηγές“Η υποχρεωτική παραχώρηση περιουσιακών στοιχείων από τους Δήμους και η εκμετάλλευση αυτών από το Ελληνικό Δημόσιο σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Υπουργείου είναι αντιδημοκρατική και αντιαυτοδιοικητική, απαξιώνει και υποβαθμίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μια κρίσιμη καμπή της, δεδομένου ότι οι ΟΤΑ σήμερα βρίσκονται σε διαδικασία λήψης των Ειδικών Σημάτων Λειτουργίας των εγκαταστάσεων τους, συμμετέχουν σε ευρωπαϊκά προγράμματα για την αναβάθμιση των υποδομών τους καθώς και σε εταιρικά σχήματα εκμετάλλευσης των ιαματικών φυσικών πόρων” αναφέρει η επιστολή, με την οποία γίνεται σαφές ότι “τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΔ  Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισαν ομόφωνα να απορρίψουν απερίφραστα τη δημιουργία της ανώνυμης εταιρείας «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος» (ΙΠΕ)Α.Ε. και τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Τουρισμού περί συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της τάξης του 80% ,διαφωνούν δε κάθετα με την υφαρπαγή των περιουσιακών στοιχείων της τοπικής αυτοδιοίκησης”.

Η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας καλεί την ΚΕΔΕ” να αναλάβει πρωτοβουλίες και να πρωτοστατήσει ενάντια  στο εγχείρημα της υποχρεωτικής παραχώρησης της χρήσης και εκμετάλλευσης των Ιαματικών Πηγών από το  Ελληνικό Δημόσιο καθώς και στη σύσταση της ανώνυμης εταιρείας «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος» (ΙΠΕ)Α.Ε. και να απορρίψει τα άρθρα 7 έως 14 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Τουρισμού”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος