Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την 1η Μαρτίου

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 1η Μαρτίου 2021, στις 10:00 το πρωί, στην Είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Φλώρινας, καλεί τα μέλη του ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας. Η κινητοποίηση πραγματοποιείται σύμφωνα με το άρθρο 11 του Συντάγματος και την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.Η ανακοίνωση του Δ.Σ. του συλλόγου αναφέρει πως εδώ και ένα έτος τα Δικαστήρια εκτελούν ελάχιστες εργασίες και κυρίως όσες είναι αναγκαίες για την στοιχειώδη λειτουργία του Κράτους, οι οποίες “σε καμία περίπτωση δεν καθιστούν τον κλάδο «ευνοημένο» ή λιγότερο πληττόμενο από τους υπολοίπους κλάδους της οικονομίας, που έχουν υποφέρει τα μέγιστα με την πανδημία” και υπογραμμίζουν πως αντί για ουσιαστική στήριξη, βίωσαν “αδιαφορία, κίβδηλες υποσχέσεις και τελικά εμπαιγμό”.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος αναφέρει στο κάλεσμα για την κινητοποίηση “απαιτούμε ένα σοβαρό και ολοκληρωμένο πλέγμα στήριξης για τους συναδέλφους μας. Συγκεκριμένα:

-Την απόδοση στους δικηγόρους και τους επιστήμονες ανεξάρτητους επαγγελματίες των αποθεματικών του λογαριασμού του ΟΑΕΔ που συγκεντρώθηκαν επί χρόνια από δικές μας εισφορές και, παρά τις διαβεβαιώσεις, η κυβέρνηση αρνείται να καταβάλει.

– Την πλήρη απαλλαγή των δικηγόρων από τις ασφαλιστικές εισφορές για τους μήνες μερικής ή καθολικής αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων και την σταδιακή κάλυψή τους από τον προϋπολογισμό σε βάθος χρόνου.

– Την κατάργηση της υποχρέωσης καταβολής του τέλους επιτηδεύματος ετών 2020 και 2021.

-Την άμεση καταβολή του εισέτι οφειλόμενου επιδόματος στήριξης των 800,00€ , για τους μήνες Μάρτιο & Απρίλιο 2020 διάστημα υποχρεωτικής διακοπής της δραστηριότητάς μας και την καταβολή μηνιαίας ενίσχυσης για κάθε μήνα αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων.

– Την θέσπιση αφορολογήτου ορίου

– Την μετάθεση όλων των φορολογικών υποχρεώσεων μετά το μήνα Ιούνιο του τρέχοντος έτους .

– Την άμεση καταβολή σε όλους τους δικαιούχους συναδέλφους των οφειλόμενων από το ΤΑΧΔΙΚ και το Πρόγραμμα Νομικής Βοήθειας, όπου η καθυστέρηση πληρωμής υπερβαίνει πλέον τα δύο έτη”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος