Χερσαία σύνορα: Παραμένουν τα μέτρα σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

Από την 1η Μαρτίου νέα δεδομένα ισχύουν στις χερσαίες πύλες εισόδου της χώρας, στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού. Ο συνοριακός σταθμός Νίκης παραμένει κλειστός, ενώ από τον συνοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής, επιτρέπεται μόνο η έξοδος από τη χώρα.

Στους συνοριακούς σταθμούς Κακαβιάς και Ευζώνων,  μέχρι τη Δευτέρα 15 Μαρτίου στις 6 το πρωί, το ωράριο εισόδου διαμορφώνεται από τις 7:00 έως τις 19.00 και για τη διέλευση φορτηγών οχημάτων.

Επίσης, περιορίζεται το όριο διελεύσεων σε 400 άτομα ημερησίως και θεσπίζεται η υποχρεωτική χρήση ταχέων ελέγχων (rapid tests) σε όλους τους εισερχόμενους στην χώρα από τους συγκεκριμένους σταθμούς. συμπεριλαμβανομένων και των οδηγών εμπορευματικών φορτηγών. Σε περίπτωση ανίχνευσης θετικού κρούσματος δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα.

Όλοι οι εισερχόμενοι – εκτός από τους οδηγούς εμπορευματικών φορτηγών, υποχρεούνται να προσκομίσουν αρνητικό τεστ 72 ωρών PCR και να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF.

Τέλος, όλοι οι εισερχόμενοι από τους Ευζώνους και την Κακκαβιά- εκτός από τους οδηγούς εμπορευματικών φορτηγών, τίθενται υποχρεωτικά σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος