Άργος Ορεστικού: Παραγωγή ενέργειας από υδροστρόβιλο στον Αλιάκμονα

Την προέγκριση της άδειας παραγωγής ενέργειας από υδροστρόβιλο έλαβε από τη ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) ο Δήμος Άργους Ορεστικού, ο οποίος “ως παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, εξασφαλίζει την ενεργειακή του αυτάρκεια και παράλληλα καταπολεμά τον ενεργειακό αποκλεισμό νοικοκυριών που έχουν ανάγκη” όπως αναφέρει ανακοίνωση.

Με την πληρωμή του τέλους Βεβαίωσης Παραγωγού, ο Δήμος αποκτά το δικαίωμα να κατασκευάσει τον συγκεκριμένο υδροστρόβιλο με εγκατεστημένη ισχύ 1,35 MW και μέγιστη απόδοση 1,48 MW στον ποταμό Αλιάκμονα, στο πλαίσιο της κοινωφελούς Ενεργειακής Κοινότητας που έχει συστήσει ήδη από το 2019.

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού αναφέρει πως “στόχος είναι, η ενέργεια που θα παράγεται να συμψηφίζεται με αυτήν που απαιτείται σε αντλιοστάσια, ΦΟΠ και δημοτικά κτίρια, ενώ θα καλύπτει και τις ανάγκες των ευπαθών ομάδων του Δήμου. Στην προσπάθεια αυτή θα συμβάλλουν και τα φωτοβολταϊκά πάρκα που αναμένεται, επίσης, να δημιουργηθούν”.

Γίνεται, λοιπόν, ξεκάθαρη η περιβαλλοντική και κοινωνική πολιτική που επιδιώκει να εφαρμόσει

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ