Από τη Δ. Μακεδονία στο Στρασβούργο για το European Youth Event 2021 (εικόνες, video)

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας ύστερα από επίσημη πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συμμετείχε με 16 νέους και νέες από όλη τη Δυτική Μακεδονία, στο  European Youth Event 2021, που έγινε στο Στρασβούργο.

Το European Youth Event (EYE) κάθε χρόνο συγκεντρώνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χιλιάδες νέους και νέες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και χώρες μη μέλη, για να συζητήσουν για την Ευρωπαϊκή Ένωση του αύριο, για το κράτος δικαίου, το περιβάλλον και τη δράση για μια ομοσπονδιακή Ευρώπη. Στη φετινή εκδήλωση, 10.000 νέοι και νέες από όλη την Ευρώπη πήραν μέρος στη διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

Το διαδραστικό παιχνίδι στο #ActionBound που δημιουργήθηκε, έδωσε την ευκαιρία
σε περισσότερους από 170 νέες και νέους να εξερευνήσουν το  Στρασβούργο και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς μέσω ενός Hunting Treasure, εκθέτοντας τις απόψεις και τις ιδέες τους, σχετικά με το όραμα που έχουν για μια δημοκρατική και  Ενωμένη Ευρώπη.

Για περισσότερες από 10 ώρες, τα μέλη της ομάδας του ΟΕΝΕΦ βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις του Youth Village, στους χώρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  γνωρίζοντας συνομήλικούς τους, με κοινά οράματα και ελπίδα για μια σύγχρονη, δημοκρατική Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, Κώστας Φιλιππίδης και ο Επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου, μίλησαν στον ανταποκριτή της ΕΡΤ στο Στρασβούργο, Κώστα Δαβάνη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος