Αμύνταιο: Με τα τρακτέρ στις πλατείες οι αγρότες στις 22 Ιανουαρίου

Με τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών στις 22 Ιανουαρίου θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της περιοχές του Αμυνταίου, σύμφωνα με την κοινή απόφαση τους στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αμύνταιο.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Τάσος Αϊβαζίδης τόνισε αρχικά ότι “η σύσκεψη, αποτελεί συνέχεια μιας πολύμηνης αγωνιστικής δραστηριότητας”. Επίσης κάλεσε τους αγροτοκτηνοτρόφους να βγουν αποφασιστικά με τα τρακτέρ στις 22 Ιανουαρίου. “Να κλείσουν τα αυτιά τους σε αυτούς που τους καλούν να καθίσουν στον καναπέ και στο καφενείο με την δικαιολογία ότι μας έταξαν ότι θα μας τα δώσουν”. Επίσης ανέφερε ότι ο σύλλογος το επόμενο διάστημα θα βρίσκεται σε συνεχείς εξορμήσεις στα χωριά για να οργανώσει την κινητοποίηση της Κυριακής.
Αμύνταιο: Με τα τρακτέρ στις πλατείες οι αγρότες στις 22 Ιανουαρίου
Τα αιτήματα των αγροτών, όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι των αγροτών είναι:

-Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.

-Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους. Όχι στην μορφή De minimis γιατί υπάρχει πλαφόν ανά ΑΦΜ.

-Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

– Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις για το προανθικό και στην ΠΕ Φλώρινας. Να αποζημιωθούν τα ροδάκινα για τις βροχοπτώσεις και να δοθούν άμεσα οι υπόλοιπες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Να δοθούν τα 72,7€/στρέμμα σε όλους τους αγρότες και όχι μόνο στους συνεταιρισμένους.

– Να παραμείνουν οι συνδεδεμένες στα ροδάκινα, στους καρπούς με κέλυφος και σε όλα τα μήλα. Να μπουν οι περιοχές της Εορδαίας και του Αμυνταίου στην συνδεδεμένη του καλαμποκιού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος