Αμύνταιο: Διαμαρτυρία με δωρεάν ροδάκινα για τους πολίτες

Ο Αγροτικός Σύλλογος περιοχής Αμυνταίου καλεί τους ροδακινοπαραγωγούς της περιοχής σε συγκέντρωση στο Αμύνταιο, τη Δευτέρα 8 Αυγούστου, στο δρόμο νότια της κεντρικής εκκλησίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου θα μοιράσουν δωρεάν ροδάκινα στους πολίτες.

Οι παραγωγοί βγαίνουν στον δρόμο εξαιτίας του προβλήματος της μη απορρόφησης των ροδάκινων, βιομηχανικών και επιτραπέζιων, που είχαν πληγεί από χαλαζόπτωση.

“Οι ροδακινοπαραγωγοί επιβαρύνονται ακόμα και με το κόστος συλλογής των ροδάκινων, προκειμένου να απομακρυνθούν από τα κτήματα, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα για τις επόμενες χρονιές”, αναφέρει ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου, στην οποία υπογραμμίζεται ότι “ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, αποζημιώνει στο 100% έως τα 750,00€/στρ., όταν το κόστος παραγωγής για τη φετινή χρονιά, ξεπερνά τα 1.200,00€/στρ., από τα 700,00€/στρ. που ήταν την προηγούμενη χρονιά”.

Οι παραγωγοί ζητούν τη  δέσμευση της διοίκησης του ΕΛΓΑ, ότι το ποσό της ασφαλιζόμενης αξίας παραγωγής θα ανέβει σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να καλύπτει το κόστος παραγωγής. Ακόμα ζητούν, να μην υπολογιστεί η υπολειμματική αξία, διότι, όπως αναφέρουν, δεν υπάρχει και τέλος ζητούν από την μεταποιητική βιομηχανία να ανακοινώσει τιμές για τα ροδάκινα που δεν έχουν χαλαζοχτυπηθεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος