ΕΡΤ Ξάνθη:Μουσικές συναντήσεις στην Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι

Με τη συναυλία του κουιντέτου Trakya University Ensemble από την Αδριανούπολη ξεκίνησε το βράδυ (21.00) της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου στη Γενισέα,ο κύκλος των φετινών μουσικών συναντήσεων στην Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι, όπου η συναυλία έκλεισε με μια εξαιρετική διασκευή του τραγουδιού του Μανού Χατζιδάκι – The waltz of lost dreams από τον κοντραπμασίστα Sela Can Dökmeci ,το σχήμα συμπληρώνουν επίσης οι Ahmet Hamdi Zafer και Bahar Hoşcan (βιολί), Şükrü Öner Dinç (βιόλα), Tanju Araboğlu (τσέλο)
Το σύνολο ιδρύθηκε το 2007 και αποτελείται από καθηγητές του πανεπιστημίου της Αδριανούπολης. Έχει δώσει πολλά κονσέρτα στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό. Το τελευταίο κονσέρτο στην Ελλάδα ήταν πέρυσι στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και είχε πολύ μεγάλη απήχηση. Με δύο βιολιά, μία βιόλα, ένα τσέλο και ένα κοντραμπάσο, το έγχορδο κουιντέτο έχει ένα μεγάλο εύρος ρεπερτορίου από την κλασική ως τη μοντέρνα μουσική.

Με την υποστήριξη του τμήματος μουσικών σπουδών του Ιονίου πανεπιστημίου και του δήμου Αβδήρων, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στο σπίτι πολιτισμού πραγματοποιηθηκε η συναυλία των φοιτητών των μουσικών τμημάτων των πανεπιστημίων Ιονίου και Αδριανούπολης με τη σοπράνο Galina Knysh (για τους μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Ξάνθης και του 3ου λυκείου Ξάνθης

Επίσης την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου (21.00) στην Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιηθεί η συναυλία με τη σοπράνο Galina Knysh και την πιανίστα Άννα Αλιβιζάτου (σε συνεργασία με το Ρωσικό Σπίτι)και το Σάββατο 17 Οκτωβρίου (21.00) στη Γενισέα η συναυλία με τη σοπράνο Galina Knysh και την πιανίστα Άννα Αλιβιζάτου.
Ο κύκλος των εκδηλώσεων κλείνει την Κυριακή 18 Οκτωβρίου (21.00) στο σπίτι πολιτισμού με την Συναυλία του Σπύρο Γκικόντη στο βιολί.

Λόγω των περιορισμένων θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν για κρατήσεις και πληροφορίες στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης (τηλέφωνα: 25410 25421 και 6937 120986, e-mail: fexanthis@gmail.com ).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος