ΕΡΤ ΚΟΜΟΤΗΝΗ:Τοπικές Ειδήσεις 17 Δεκεμβρίου

Υγεία

Κάθοδο στην Αθήνα και συνάντηση με υπουργό υγείας

Κάθοδο στην Αθήνα, συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ή και επίσκεψη του ίδιου του υπουργού στο Σισμανόγλειο, είναι οι επόμενες κινήσεις των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, μετά την χθεσινή κινητοποίηση.

Αν και δεν συγκεντρώθηκε πάρα πολύς κόσμος, ωστόσο το αγωνιστικό στίγμα δόθηκε από το 1ο ΕΠΑΛ που έδωσε δυναμικό παρόν, τους πολίτες της Ροδόπης -Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι-, τους εκπροσώπους των φορέων από την Εκπαίδευση, τον Ιατρικό Σύλλογο, το Φαρμακευτικό Σύλλογο, τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμων τους εκπροσώπους των κομμάτων, το Δήμαρχο Κομοτηνής, Γιώργο Πετρίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Χρήστο Μέτιο.
«Στόχος είναι να παραμείνει όρθιο το Νοσοκομείο παρά τα μεγάλα κενά και τις προσπάθειες υποβάθμισης, προκειμένου να καταλήξει ως μια πρωτοβάθμια δομή υγείας. Επιβάλλεται η συνέχιση του αγώνα και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», τόνισαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου.

Κόμματα

Παραίτηση στην ΝΕ Σύριζα.

Την παραίτηση του για προσωπικούς λόγους από την θέση του συντονιστή της Ν.Ε. του κόμματος υπέβαλε ο Σταμάτης Σακελλίων. «Θα ακολουθήσουμε τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Ο σύντροφος Σακελλίων παραμένει μέλος της Ν.Ε. του κόμματος» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής τόνισε ότι θα παραμείνει ενεργός στα πολιτικά δρώμενα του τόπου «Όλοι μαζί σαν μια γροθιά θα αγωνιστούμε για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής, όπως τα Αγροτικά, την ΕΝ ΚΛΩ και το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο».
Επι πλέον πρόσθεσε πως μετά τις γιορτές προγραμματίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης δύο πολιτικές εκδηλώσεις για τα Αγροτικά και το Ασφαλιστικό, στο πνεύμα του το κόμμα αφουγκράζεται την κοινωνία και πιέζει την κυβέρνηση για λύσεις.

Ομιλία Δημήτρη Χαρίτου

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Ροδόπης έφερε στο προσκήνιο με την ομιλία του πρόσφατα, ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου, όπου παρέστη και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Μιλάμε για μια περιοχή με χρόνια παραγωγικά ελλείμματα, με οξυμμένα και ανοικτά μεγάλα αγροτικά θέματα, τα προβλήματα της αποβιομηχάνισης και της ανεργίας ιδιαίτερα των νέων , του δημόσιου συστήματος υγείας με τις τεράστιες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό, καθώς και το στίγμα που πρέπει να δοθεί από την κυβέρνηση για την επαναλειτουργία των εργοστασίων της ΕΝ ΚΛΩ» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρίτου.

Έτοιμοι για τις εκλογές στη Ν.Δ.

Η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου και στα 8 εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν στη Ροδόπη.
Συγκεκριμένα θα εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν σε Μαρώνεια, Σάππες,Ί ασμο, Κομοτηνή και Αρριανά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΟ.Δ.Ε. Ροδόπης οι κάλπες θα ανοίξουν 7:00 το πρωί και θα κλείσουν 7:00 το απόγευμα. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπ. Εσωτερικών.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Διαβατήριο).
Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 €.
Απαραίτητη επίσης είναι η συμπλήρωση της Αίτησης Επαναβεβαίωσης / Eγγραφής Μέλους η οποία θα βρίσκεται στα εκλογικά κέντρα. Εναλλακτικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν και να προ-συμπληρώσουν την αίτηση “κατεβάζοντας” την από την ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας,www.nd.gr, ή να την προμηθευτούν από τα γραφεία της ΝΟΔΕ Ροδόπης στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής.
Στην περίπτωση που χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές αυτές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016.

Εκπαίδευση

Κατάληψη στο μουσικό σχολείο

Συμβολική κατάληψη πραγματοποίησαν σήμερα κατά την έναρξη του σχολικού ωραρίου γονείς και μαθητές του μουσικού σχολείου Κομοτηνής διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις που σημειώνονται ακόμη και σήμερα σε εκπαιδευτικό προσωπικό και μουσικά όργανα. Οι γονείς ζητούν συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας.

Αυτοδιοίκηση

Ο Άγγλος πρέσβης στην Ροδόπη

Τον Άγγλο Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, John Kittmer, δέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης.
Ο Άγγλος διπλωμάτης που βρέθηκε για πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του το 2013 στην περιοχή, είχε μια ιδιαιτέρως γόνιμη συζήτηση με τον Δήμαρχο Κομοτηνής, κατά την οποία ενημερώθηκε για τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ο τόπος, στους τομείς κυρίως των επενδυτικών προοπτικών και του τουρισμού, δεδομένης της διασυνοριακότητάς του, του φυσικού πλούτου και της ιστορικότητάς του.
Παρόμοια συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Γιώργο Παυλίδη, όπου ο Άγγλος πρέσβης εξέφρασε ζωηρό ενδιαφέρον για την ενίσχυση του ρεύματος τουριστών από τη Χώρα του.

Περιβάλλον

Ημερίδα για το “i-Guide” από το Κ.Π.Ε. Βιστωνίδας

Ημερίδα ενηλίκων με θέμα “Εφαρμογή και αξιολόγηση του τουριστικού οδηγού κινητής τηλεφωνίας i-Guide και παρουσίαση εφαρμογής ψηφιακού εκπαιδευτικού παιχνιδιού ” διοργανώνει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστωνίδας Ξάνθης αύριο το απόγευμα στις 5 μ.μ. σε αίθουσα του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Κέντρου Θράκης. Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις δια βίου μάθησης για το περιβάλλον και την αειφορία» στις δεκατρείς Περιφέρειες, το οποίο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και σύμφωνα με τον προγραμματισμό του σχολικού έτους 2015–2016
Η ημερίδα απευθύνεται σε 35 ενήλικες. Προτεραιότητα συμμετοχής έχουν οι εκπαιδευτικοί, καθώς μπορούν να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές της εφαρμογής

ΕΛΑΣ

Εκδήλωση των Αστυνομικών

Εκδήλωση βράβευσης των παιδιών Αστυνομικών μελών των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, τα οποία πέτυχαν να εισαχθούν στα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι. στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις και των μελών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης που συνταξιοδοτήθηκαν κατά το έτος 2014.
Η εκδήλωση έχει προγραμματισθεί για τις 23-12-2015 και ώρα 18:00΄ στο Ξενοδοχείο ‘’ΧΡΗΣΤΟΣ & ΕΥΗ’’

Πολιτισμός

Εκδήλωση των ποιητών της Ροδόπης

Πυρετωδώς ετοιμάζονται οι ποιητές της Ροδόπης για την εκδήλωσή τους αύριο, στις 8:30 το βράδυ στο Θρακικό ωδείο Κομοτηνής.
Καλείται το κοινό να αφουγκρασθεί τις ευαισθησίες των ποιητών και να ενεργοποιήσει ξανά τις δικές του ευαισθησίες και όνειρα.
Μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής τα μέλη του κύκλου ποιητών Ροδόπης, Ηρώ Κακαζάνη και Δημήτρης Ισαακίδης, κάλεσαν και όσους γράφουν στίχους, διηγήματα και έχουν καλλιτεχνικές ανησυχίες, να επικοινωνήσουν μαζί τους, καθώς ο κύκλος των ποιητών επιθυμεί διεύρυνση και έκφραση όλων.

7ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στην Ξάνθη

Συνεχίζεται το αφιέρωμα στον Γερμανικό Κινηματογράφο στην Ξάνθη με την υποστήριξη του Goethe-Institut.Έως & Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης με την προβολή έξι σπουδαίων ταινιών η Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ σε συνεργασία με το Goethe-Institut, οργανώνουν το 7ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου κινηματογράφου στην Ξάνθη. Συμμετέχουν ακόμη οι καθηγητές Γερμανικής γλώσσας στην Ξάνθη και το 3ο Λύκειο Ξάνθης. Στόχοι του Φεστιβάλ είναι να δώσει τη δυνατότητα στο κοινό της περιοχής να γνωρίσει του Γερμανούς δημιουργούς και το έργο τους μέσα από προβολές και συζητήσεις και στους γερμανόφωνους να ασκηθούν στη γλώσσα. Οι ταινίες είναι με ελληνικούς υπότιτλους.

Αστυνομικό Δελτίο

Έλεγχοι στους Ρομά του Δροσερού

Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμό Ρομά, στο Δροσερό Ξάνθης πραγματοποιήθηκε από τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, με τη συνδρομή ειδικών υπηρεσιών τριών (3) υφιστάμενων Διευθύνσεων Αστυνομίας.
Σκοπός της επιχείρησης ήταν τόσο η πρόληψη και η καταστολή της εγκληματικότητας όσο και η εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
Συνελήφθησαν (4) ημεδαποί και κατασχέθηκαν 1.264 πακέτα τσιγάρων και 68 φιάλες αλκοολούχων ποτών, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί

Σύλληψη 49χρονου ημεδαπού διωκόμενου με Ένταλμα Σύλληψης

Συνελήφθη στην Κομοτηνή 49χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για απάτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος