ΕΡΤ ΚΟΜΟΤΗΝΗ :Τοπικές Ειδήσεις 4 Δεκεμβρίου 2015

Επιχειρήσεις-Οικονομία

Μέσα σε λίγες μέρες 7 απόλυσης εργαζόμενων στη Ροδόπη Α.Ε

Σωρεία απολύσεων συνεχίζει να πραγματοποιεί η ιδιοκτησία στη βιομηχανία Ροδόπη, αντιδρώντας με αυτό τον άκομψο τρόπο στις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Η επιχείρηση πραγματοποίησε την 6 απόλυση τη Δευτέρα, την 7η την Τρίτη ενώ ηδη έχει οριστεί νέα τριμερής συνάντηση, για την ερχόμενη Δευτέρα, μετά την άρνηση της επιχείρησης να παραστεί στο Υπουργείο Παιδείας την περασμένη εβδομάδα .
Την ίδια ώρα που ζήτησε αναβολή για τα ασφαλιστικά μέτρα για την 1η απόλυση που ήταν προγραμματισμένα για της 2 Δεκέμβρη, επέλεξε να προβεί και σε 7η απόλυση εργαζομένου. «Αν πιστεύουν πως θα μας τρομοκρατήσουν γελιούνται’, επισημαίνει στο σωματείο εργαζομένων στην επιχείρηση.

Ημερίδα για κλείσιμο Λίντερ Ροδόπης

Στις 5 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για το κλείσιμο του Λίντερ στη Ροδόπη.
Η ημερίδα θα λάβει χώρα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, στις 11 το πρωΐ.
Παρών θα είναι ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Μιχαηλίδης και στελέχη από την Αναπτυξιακή Κοζάνης, όπως ο Γενικός Δ/ντης κ. Αμανατίδης, ο οποίος είναι και πρόεδρος του δικτύου Λίντερ σε όλη την Ελλάδα.

ΕΛΑΣ

Στο δρόμο της φωτιάς» είναι η νέα οργάνωση που ανέλαβε την ευθηνή για την επίθεση με γκαζάκια στη ΔΟΥ Ξάνθης

Mε επιστολή προς το XanthiPress.gr και με υπογραφή «στο δρόμο της φωτιάς» η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού που εξερράγη στη ΔΟΥ Ξάνθης, τα ξημερώματα του Σαββάτου 21/11. Στο κείμενο, που συνοδεύεται από φωτογραφία μιας τίγρης, εξηγούνται οι λόγοι της επίθεσης, που είναι κυρίως η αντίθεση στους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Στρατός

Την Παρασκευή ο εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας

Από το Δ΄ Σώμα Στρατού ανακοινώνεται ότι σήμερα και ώρα 11:00, στο Στρατόπεδο «ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ» στην Ξάνθη, θα εορτασθεί η μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, Προστάτιδας του Πυροβολικού.
Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Στρατοπέδου «ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ», θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων.Στον εορτασμό έχουν προσκληθεί οι θρησκευτικές, πολιτικές, τοπικές αρχές καθώς και φορείς της πόλης και του Νομού Ξάνθης

Πρωτογενής Τομέας

Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης: Θετικό βήμα η «καμπάνα» σε Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης με ανακοίνωσή της καλωσορίζει την ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού σύμφωνα με την οποία η Αθηναϊκή Ζυθοποιία – θυγατρική της Heineken NV στην Ελλάδα που διακινεί τα σήματα ΑΛΦΑ, Amstel, Heineken, Fischer, κ.α. – καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση της στην ελληνική αγορά ζύθου, υιοθετώντας συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση πρακτικές που είχαν ως μοναδικό τους στόχο τον αποκλεισμό ανταγωνιστικών προϊόντων και τον περιορισμό των δυνατοτήτων ανάπτυξης ομοειδών επιχειρήσεων κυρίως, με την επιβολή αποκλειστικότητας σε επίπεδο χονδρικής και λιανικής πώλησης, αλλά και μέσω άλλων πρακτικών, οι οποίες είχαν ως σωρευτικό αποτέλεσμα τον περιορισμό του ανταγωνισμού σε επιμέρους αγορές διανομής και διάθεσης προϊόντων ζύθου.

Ημερίδα για νέες καλλιέργειες

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΥΔΙΑΣ – ΑΜΥΓΔΑΛΙΑΣ – ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑΣ» στην Αλεξανδρούπολη, στο Νομαρχείο, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015, στις 18:00.
Η ημερίδα πραγματοποιείται σε συνεργασία με στελέχη του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Έρευνας, Τμήμα Φυλλοβόλων Οπορωφόρων Δένδρων Νάουσας, και του ΤΕΙ Θεσσαλίας, Εργαστηρίου Δενδροκομίας. Οι εισηγητές είναι ειδικοί ερευνητές στον τομέα της δενδροκομίας, κυρίως στον τομέα των Ακρόδρυων, όπως είναι η καρυδιά, η αμυγδαλιά και η φουντουκιά, και θα παρουσιάσουν θέματα για την καλλιέργεια και τις νέες τεχνικές που έχουν μελετηθεί από τα ανωτέρω ερευνητικά κέντρα.
Η ημερίδα είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο, αγρότη και μη, που επιθυμεί να ενημερωθεί για τα καινούργια δεδομένα στην καλλιέργεια των παραπάνω δενδροκομικών ειδών.

Κόμματα

Συνάντηση των βουλευτών της Ξάνθης με Τόσκα – Αναγνωστάκη στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Στο γραφείο του Αν. Υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα, βρέθηκαν την Τρίτη, οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Ξάνθη.
Στη συνάντηση που έγινε, παρόντος και του Γεν. Γραμματέα κ. Ανανγωστάκη συζητήθηκαν μια σειρά από σοβαρά ζητήματα, που απασχολούν την περιοχή . Κυρίαρχο ζήτημα παραμένει η επαναλειτουργία της Σχολής Αστυνομίας αλλά υπάρχουν μια σειρά από προβλήματα και υποθέσεις που απαιτούν λύσεις το επόμενο διάστημα, μετά από αιτήματα φορέων και ιδιωτών της περιοχής.

Υγεία

Ημερίδα των Φαρμακοποιών για εξελίξεις στον κλάδο τους.

Αύριο Σάββατο και ώρα 5μμ στην αίθουσα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης ( Καβείρων 12 ) ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης διοργανώνει ενημερωτική περιφερειακή συνδικαλιστική ημερίδα με προσκεκλημένους τον πρόεδρο Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνο Λουράντο , τον αντιπρόεδρο Ιωάννη Μακρυγιάννη .Στην ημερίδα θα τεθούν τα νεότερα δεδομένα και οι εξελίξεις στο φάρμακο και τη φαρμακευτική περίθαλψη , μετά και από τη συμφωνία Τ.Τ.Ι.Ρ. , καθώς και τα προβλήματα βιωσιμότητας των φαρμακείων και της συνέχισης παροχής των υπηρεσιών τους στους ασθενείς .

Αγορά Εργασίας

Πρώτη τεχνική συνάντηση ΕΣΠΥ

Στo πλαίσιο του Έργου Πειραματική Κοινωνική Πολιτική για τους Νέους’ ακρωνύμιο ESPY’ (ESPY), στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, διοργανώθηκε την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 η 1η Τεχνική Συνάντηση του Έργου, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι θεσμικών φορέων που ασχολούνται με την Απασχόληση, την Εκπαίδευση και την Κοινωνική Πολιτική.
Γενικός στόχος του έργου ESPY είναι η ανάπτυξη, δοκιμή, διάχυση και πιλοτική εφαρμογή καινοτόμων δράσεων αναφορικά με την απασχολησιμότητα των νέων, με στόχο τον περιορισμό της ανεργίας και του αποκλεισμού, με έμφαση σε πληθυσμούς που βρίσκονται σε αγροτικές, απομακρυσμένες και υποβαθμισμένες περιοχές.

Αυτοδιοίκηση

Το τσάι TUVUNU ενισχύει το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης των παιδιών της μειονότητας

Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία η ευγενική χορηγία 15 φορητών υπολογιστών, 4 φωτογραφικών μηχανών και ενός προτζέκτορα από την ελληνική ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης και ειδικότερα το τσάι TUVUNU, δίνει την ευκαιρία να αντικατασταθεί ο υπάρχων κατεστραμμένος ηλεκτρονικός εξοπλισμός και να συνεχίσουν τα κινητά ΚΕΣΠΕΜ απρόσκοπτα τη λειτουργία τους και την τρέχουσα σχολική χρονιά.
Μέσα στο Πρόγραμμα της Εκπαίδευσης των παιδιών της μειονότητας τα κινητά ΚΕΣΠΕΜ , ταξιδεύουν στους απομονωμένους χιλιομετρικά και συμβολικά οικισμούς των νομών Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου για να δώσουν ευκαιρίες εκπαίδευσης και ένταξης σε παιδιά δημοτικού και νηπιαγωγείου που κατοικούν εκεί. Την τρέχουσα σχολική χρονιά, έπειτα από την έγκριση παράτασης του έργου, στις 2 Νοεμβρίου 2015, ξεκίνησαν τα ταξίδια τους τα 4 κινητά ΚΕΣΠΕΜ με προορισμό 31 οικισμούς των νομών Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου. Τα «Καγκουρώ του Βουνού», όπως τα έχουν ονομάσει τα ίδια τα παιδιά, εξοπλισμένα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκπαιδευτικά λογισμικά, επισκέπτονται περίπου 600 παιδιά και οι εκπαιδευτικοί με τη συνδρομή των οδηγών-διαμεσολαβητών, προσφέρουν μια διαφορετική παιδαγωγική παρέμβαση.

Αγορά-Επαγγελματίες

ΔΠΘ

Συνέδριο για την Ελληνική λογοτεχνία

Συνέδριο με θέμα την Ελληνική Λογοτεχνική Κριτική, αφιερωμένο στη μνήμη του Παναγιώτη Μουλλά, θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης, στην Κομοτηνή, από σήμερα έως τις 6 Δεκεμβρίου 2015.
Εγγραφές-τελετή έναρξης: Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, ώρα 5:30 μ.μ

Διημερίδα στη μνήμη του Κ. Κωνσταντινίδη

Διημερίδα στη μνήμη του Ομότιμου Καθηγητή Κώστα Κωνσταντινίδη
που διοργανώνει ο Τομέας Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Δ. Π. Θ.
σήμερα και αύριο στην Κομοτηνή
Το θέμα ης διημερίδας είναι : «Σύγχρονα Προβλήματα του Ποινικού Δικαίου».
Στη διημερίδα εκπροσωπείται το σύνολο των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στα οποία διδάσκεται ελληνικό ποινικό δίκαιο, με εισηγήσεις καθηγητών των τριών Νομικών Σχολών της χώρας, δύο τμημάτων του Παντείου Πανεπιστημίου, καθώς και Νομικών Σχολών της Κύπρου, επί ενός ευρέος φάσματος κρίσιμων και επίκαιρων θεμάτων που απασχολούν το ποινικό δίκαιο.

Πολιτισμός

Εκδηλώσεις στην Ξάνθη, στα πλαίσια της 3ης Biennale Αστικής και Αρχιτεκτονικής Αποκατάστασης

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη, στο πλαίσιο της 3ης Biennale Αστικής και Αρχιτεκτονικής Αποκατάστασης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κάθε είδους δραστηριότητες προώθησης του τοπικού άυλου και υλικού πολιτισμού, µε κύριο άξονα την αρχιτεκτονική και πολεοδομική προστασία ιστορικών κτηρίων και τόπων. Στο πλαίσιο αυτό, συνδιοργανώνονται στη Ξάνθη, από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Δήμο Ξάνθης και την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έκθεση και ημερίδα .
Η έκθεση ξεκίνησε και παρουσιάζεται από της 2 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και παραδόσεις στην Ξάνθη και η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα στον ίδιο χώρο.

Απέναντι στον πρωταθλητή

Τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος και πρωταθλητή Ολυμπιακό υποδέχεται αύριο στις 7 και μισή ο Πανθρακικός. Η ομάδα της Κομοτηνής προέρχεται από δύο σερί νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και θα παίξει με ανεβασμένη ψυχολογία. Έχει όμως και αρκετά προβλήματα τραυματισμών, στα οποία πρέπει να προσθέσουμε και τους τιμωρημένους Ροτζέριο και Μεχία.

Ψάχνει νίκη με καλή εμφάνιση

Στον απόηχο του αποκλεισμού από το Κύπελλο και των ανακοινώσεων του μεγαλομετόχου της για τις εμφανίσεις της ομάδος , η Σκόντα Ξάνθη υποδέχεται τον Πλατανιά Χανίων, αύριο στις 5 και τέταρτο. Η ομάδα της Ξάνθης εκτός από νίκη θα επιδιώξει και μια καλή εμφάνιση, έτσι ώστε να επανέλθει η ηρεμία στην ομάδα.

Ώρα Κυπέλλου για τις γυναίκες

Ξεκινά το Κύπελλο Ελλάδος και στο γυναικείο ποδόσφαιρο, με τις ομάδες της Β΄ εθνικής να ξεκινούν πρώτες, σε νοκ άουτ παιχνίδια.
Πρώτη από τις ομάδες της περιοχής ξεκινά η ομάδα της Ξάνθης, Βασίλισσες της Θράκης που αύριο στις τρεις το μεσημέρι υποδέχεται την Λάρισα, ενώ την Κυριακή στις 11 το πρωί , η Ροδόπη 87΄ θα υποδεχτεί το Μεσολόγγι .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος