ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 29-9-2015

Καταργείται από την Πέμπτη ( 1η Οκτωβρίου) το καθεστώς του μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ στα νησιά Ρόδος, Σαντορίνη, Μύκονος, Νάξος, Πάρος και Σκιάθος, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για την πρώτη ομάδα νησιών, για τα οποία καταργείται το καθεστώς του μειωμένου φόρου ενώ για τις επόμενες δύο ομάδες το καθεστώς αυτό θα καταργηθεί την 1η Ιουνίου του 2016 που θα αφορά το μεγαλύτερο μέρος των νησιών και την 1η Ιανουαρίου 2017 για τα μικρότερα νησιά. Στα νησιά τόσο του Βορείου Αιγαίου όσο και της Δωδεκανήσου οι παραγωγικοί φορείς καταβάλλουν προσπάθειες να μην καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ λόγω των οικονομικών απωλειών που προκαλούνται από το προσφυγικό ρεύμα, ωστόσο αυτό φαίνεται να είναι εξαιρετικά δύσκολο αφού πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα. Αυτό τονίστηκε χθες και σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα της Βουλής των Αιγαιοπελαγιτών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών.

Απάντηση Γουνκέρ σε Δήμαρχο Λέσβου

Την παρέμβαση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ έφερε επιστολή του Δημάρχου Λέσβου που αφορούσε στην πρόταση του δήμου Λέσβου για το ζήτημα της διαχείρισης της μεταναστευτικής κρίσης. Εκπρόσωπος του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έστειλε απαντητική επιστολή στο Δήμαρχο Λέσβου, αναφέροντας ότι : Ο κ. Γιούνκερ μου ζήτησε να σας ενημερώσω ότι ο υπεύθυνος επίτροπος μετανάστευσης, εσωτερικών υποθέσεων και ιθαγένειας, κ. Αβραμόπουλος εξετάζει όλα τα θέματα που αναφέρετε και θα σας απαντήσει γρήγορα». Σε σχετική δήλωσή του, ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, αναφέρει τα εξής: «Η άμεση ανταπόκριση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ, δείχνει ότι με τη συντονισμένη και συστηματική προσπάθεια μας, η Λέσβος έχει αποκτήσει φωνή και ουσιαστική παρέμβαση στα αρμόδια για το μεταναστευτικό, Ευρωπαϊκά όργανα. Η πρόταση του Δήμου Λέσβου, για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, εξετάζεται διεξοδικά και ευελπιστούμε να  γίνει κομμάτι του σχεδιασμού, για την εφαρμογή της κοινής Ευρωπαϊκής πολιτικής για τη μετανάστευση».

Μόλις 58 καθηγητές τοποθετούνται στο Βόρειο Αιγαίο – Πάνω από 200 τα κενά

Ελάχιστα κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Βόρειο Αιγαίο καλύπτονται με την τοποθέτηση αναπληρωτών γενικής παιδείας που έκανε χθες το αρμόδιο Υπουργείο . H Περιφερειακή Διεύθυνση Παιδείας με μία συντηρητική εκτίμηση, υπολογίζει ότι τα κενά στη β΄βάθμια ξεπερνούν τα 200 και με την χθεσινή τοποθέτηση αναπληρωτών από το Υπουργείο Παιδείας τοποθετούνται μόνο 58 και στους τρεις νομούς. Αναλυτικά στη Λέσβο τοποθετούνται 39 εκπαιδευτικοί και συγκεκριμένα 14 φιλόλογοι,12 μαθηματικοί, 5 φυσικοί, 2 χημικοί και 6 βιολόγοι. Στη Χίο τοποθετούνται 13 καθηγητές και συγκεκριμένα 7 φιλόλογοι, 2 μαθηματικοί, 2 φυσικοί, ένας χημικός και ένας βιολόγος. Στη Σάμο που σύμφωνα με την ΕΛΜΕ τα κενά ξεπερνούν τα 80, τοποθετούνται μόλις 6 εκπαιδευτικοί και συγκεκριμένα 3 φιλόλογοι, δύο μαθηματικοί και ένας βιολόγος. Από το Υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινωθεί ότι το 1ο δεκαήμερο του Οκτώβρη θα έχουν καλυφθεί τα κενά, ωστόσο με το ρυθμό που προχωρούν οι τοποθετήσεις δε φαίνεται να τηρείται το χρονοδιάγραμμα αυτό με αποτέλεσμα χιλιάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας. Χαρακτηριστική και η διαφορετική εκτίμηση των κενών μεταξύ διευθύνσεων και εκπαιδευτικών. Όπως είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σάμου στους Φούρνους για παράδειγμα που υπάρχουν 9 κενές ώρες υπολογιστών, το υπουργείο δεν τις αναγνωρίζει γιατί θα πρέπει να είναι πάνω από 12!

Δικάζονται συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί

Στο σκαμνί κάθονται 4 εκπαιδευτικοί στη Σάμο για τη συμμετοχή τους στην κατάληψη του κτιρίου της Ββάθμιας εκπαίδευσης το Σεπτέμβρη του 2013 με σκοπό να μη φύγουν προς την περιφερειακή διεύθυνση τα ονόματα 64ων καθηγητών που κρίθηκαν πλεονάζοντες από τον προϊστάμενο, αφού το ΠΙΣΔΕ δε συνεδρίασε ποτέ για την έγκρισή του. Ένα μέλος του είχε παραιτηθεί για το λόγω αυτό, ενώ ένα άλλο μέλος του βρίσκεται μεταξύ των κατηγορουμένων.Να αποσυρθεί κάθε κατηγορία που βαραίνει τους τέσσερις εκπαιδευτικούς που δικάζονται στην 1η του Οκτωβρίου ζητούν με ανακοινώσεις τους, η ΕΛΜΕ, το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Σάμου.Η ΕΛΜΕ Σάμου προκήρυξε τετράωρη στάση εργασίας την Πέμπτη από τις 8:00 το πρωί προκειμένου οι συνάδελφοί τους να μπορέσουν να παραστούν στο δικαστήριο. Είναι μια δίωξη που ποινικοποιεί τη δράση ενός ολόκληρου σωματείου και έχει στόχο να τρομοκρατήσει όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά κάθε εργαζόμενο» αναφέρει στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σάμου Τάκης Διαμαντίδης που είναι μεταξύ των κατηγορουμένων.

Χίος: τοποθετούνται αναπληρωτές δάσκαλοι, παραμένουν όμως κενά στα δημοτικά της Χίου

9 αναπληρωτές δάσκαλοι μέσω τακτικού προϋπολογισμού και 20 μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, αναμένει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Χϊου για να καλύψει μέρος από τα υπάρχοντα κενά. Ακόμα και με αυτούς τους αναπληρωτές θα παραμείνουν κενά, που σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αριστείδη Κελεπερτζή υπολογίζονται σε 16 κενές θέσεις στα δημοτικά και ακόμα 12 στα ολοήμερα, ενώ ανάγκη υπάρχει και για δύο νηπιαγωγούς. Σημαντικό είναι πάντως ότι πληρώθηκαν οι θέσεις στα σχολεία Οινουσσών και Ψαρών.

Τον διορισμό μόνιμο εκπαιδευτικών ζητούν οι Σαμιώτες

Συνάντηση πραγματοποίησαν οι γονείς από την Ένωση γονέων Σάμου, τα μέλη του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών, του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ , ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Βογιατζής, υπεύθυνος για θέματα παιδείας, προκειμένου να καθορίσουν την περεταίρω στάση τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα σχολεία με τα κενά σε δασκάλους και νηπιαγωγούς . Έγινε ενημέρωση τόσο από τον πρόεδρο του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Αντώνη Κακαγιάννη όσο και από τον κ. Βογιατζή για την τοποθέτηση των 73 εκπαιδευτικών, ωρομισθίων και αναπληρωτών, που μέχρι και την Τρίτη οφείλουν να παρουσιαστούν στην γραφεία της πρωτοβάθμια διεύθυνσης. Αύριο θα ανακοινωθούν τα κενά από την πρωτοβάθμια ενώ σύμφωνα με τον κ. Κακαγιάννη τα κενά που ο σύλλογος έχει καταγράψει είναι 8 τουλάχιστον περισσότερα από αυτά που έχει καταγράψει η δ/νση της πρωτοβάθμιας. Οι γονείς πρότειναν να υπάρξει κινητοποίηση την Τετάρτη στην Πλατεία Πυθαγόρα ενώ ο σύλλογος δασκάλων πρότεινε να παρευρεθούν μαζικά στην συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ που θα ορίσει την κατανομή των εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών στα σχολεία του νομού. Τελικά η πρόταση που υπερψηφίστηκε είναι μετά την κινητοποίηση στην πλατεία να παραστούν στην συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ . Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης γονείς και φορείς παρευρέθηκαν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου κατέθεσαν ψήφισμα ζητώντας την συμπαράσταση του δήμου και τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών ώστε να μην παρατηρείται κάθε χρόνο το ίδιο φαινόμενο. Το ψήφισμα έγινε ομόφωνα αποδεκτό από το Δημοτικό Συμβούλιο .

“Η αλληλεγγύη των Μυτιληνιών πλεονέκτημα για τη διεκδίκηση του τίτλου της πολιτιστικής πρωτεύουσας”

Την υποψηφιότητά του για να διεκδικήσει τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας για το 2021 καταθέτει ο Δήμος Λέσβου. Την απόφαση επικύρωσε χθες ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο. Μετά τη Σάμο είναι η 2η πόλη που διεκδικεί τον τίτλο από το Βόρειο Αιγαίο. Το Δεκέμβριο του ’14 άνοιξε η προκήρυξη για την υποβολή υποψηφιοτήτων και η καταληκτική ημερομηνία είναι 30 Νοεμβρίου του ’15. “Δεν έχει σημασία ο χρόνος κατάθεσης της υποψηφιότητας αλλά τα πλεονεκτήματα που συγκεντρώνει η υποψήφια πόλη” τόνισε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Αστυρακάκης. “Η Λέσβος συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα, όπως η ιστορία της και ο πολιτισμικός της πλούτος, το μουσείο φυσικής Ιστορίας Σιγρίου και το ότι είναι όλο το νησί γεωπάρκο της UNESCO. Από τα σημαντικότερα όμως στοιχεία που θα αναδείξουμε στην υποψηφιότητά μας είναι η απίστευτη ανθρωπιά και αλληλεγγύη που έχουν επιδείξει οι κάτοικοι αυτού του νησιού στο προσφυγικό δράμα που τόσο έντονα βιώνει η Λέσβος το τελευταίο κυρίως διάστημα”. Ο τίτλος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης απονέμεται κάθε χρόνο σε μία πόλη δύο κρατών μελών και για το 2021 διεκδικούν πόλεις της Ελλάδας και της Ρουμανίας. Τα οφέλη που θα αποκομίσει η πόλη που τελικά θα πάρει τον τίτλο θα είναι πολλαπλά, εκτός από την προβολή σε παγκόσμιο επίπεδο θα συνοδευτεί και με χρηματοδότηση για έργα υποδομών αλλά και από το χρηματικό έπαθλο “Μελίνα Μερκούρη” ύψους 1,5 εκατομμυρίου. Για το 2021 μία πόλη από την Ελλάδα και μία από τη Ρουμανία θα πάρουν τον τίτλο . Η Λέσβος είναι ο δεύτερος Δήμος από την περιφέρεια μετά τη Σάμο που διεκδικούν τον τίτλο ενώ στο χορό της διεκδίκησης έχουν ήδη μπει η Σύρος, η Καλαμάτα, η Καβάλα, η Σπάρτη, το Ναύπλιο, η Ξάνθη, ο Πειραιάς και η Τρίπολη. Ο θεσμός αυτός στοχεύει στην ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου, της πολυμορφίας, αλλά και των κοινών πολιτιστικών πτυχών στην Ευρώπη, με σκοπό να συμβάλει στην προσέγγιση των ευρωπαϊκών λαών και τη βελτίωση της αμοιβαίας κατανόησης. Καθιερώθηκε, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, από το Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιούνιο του 1985. Στη χώρα μας έχει ήδη απονεμηθεί ο τίτλος τρεις (3) φορές (Αθήνα 1985, Θεσσαλονίκη 1997, Πάτρα 2006).

Χίος: μεταφορά χώρου απόθεσης ογκωδών απορριμμάτων μετά διαμαρτυρίας συλλόγου οικολογίας

Μεταφορά του χώρου απόθεσης ογκωδών απορριμμάτων από το παλιό νταμάρι του Μηλιγκά σε ένα άλλο νταμάρι στο Θόλος, αποφάσισε ο Δήμος Χίου και η αντιδημαρχία καθαριότητας, μετά την 3η κατά σειρά διαμαρτυρία του Συλλόγου οικολογίας και Περιβάλλοντος. Ο σύλλογος που έθετε το θέμα της επικινδυνότητας μόλυνσης των γεωτρήσεων που βρίσκονται στην περιοχή του Μηλιγκά, επέμεινε και με φωτογραφικό υλικό για να αποδείξει ότι παραμένουν μεγάλοι όγκξλοι σκουπιδιών στην περιοχή. Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Καθαριότητας του Δήμου Χίου Γιώργου Μπελέγρη στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής είναι ηα γορά μηχανήματος που θα δίνει τη δυνατότητα να συνθλίβονται τα ογκώδη αντικείμενα πριν τη μεταφορά τους στο ΧΥΤΑ, ενώ στην περιοχή του Θόλους θα μεταφέρονται και τα κομμένα κλαδιά δέντρων

Ο βουλευτής του ΚΚΕ στο νοσοκομείο Μυτιλήνης

Να υπάρξει αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, προσφέροντας ολοκληρωμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλους και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Δημόσιας Υγείας» ζήτησε ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Ο κ. Τάσσος συναντήθηκε με το σύλλογο των εργαζομένων και το διοικητή του νοσοκομείου όπου και αναδείχθηκαν τα προβλήματα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης. Από το 2016, σύμφωνα με τον κ. Τάσσο θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα κάλυψης των δαπανών στο προσωπικό. “Αν δε βρεθούν καινούργιοι πόροι κυρίως από τον ΕΟΠΥΥ, τον καινούργιο χρόνο οι επικουρικοί γιατροί, το επικουρικό προσωπικό και το νοσηλευτικό δε θα μπορεί να πληρωθεί. Υπάρχουν επίσης προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις καινούργιες πτέρυγες που έγιναν στο νοσοκομείο. Υπάρχει επίσης σοβαρό πρόβλημα, όπως είπαμε, για το προσωπικό, υπάρχει έλλειψη προσωπικού η οποία υπολογίζεται γύρω στα 50 άτομα”. Συνειδητή επιλογή η υποβάθμιση και στη δημόσια υγεία υπό τις διαταγές της Ευρωπαικής Ενωσης είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο κύριος Τάσσος.

Ο δήμαρχος του Greifswald στην Σάμο

Aντιπροσωπεία από τον Δήμο Greifswald της Γερμανίας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Dr. Arthur König θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη, από 1 έως 3 Οκτωβρίου, στο Δήμο Σάμου. Έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις εργασίας γύρω από τρεις θεματικές ενότητες: τον τουρισμό, την διαχείριση απορριμμάτων και τη δημόσια διοίκηση. Στόχος της επίσκεψης αυτής είναι, εκτός από την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο δημοτικών αρχών, η ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών στα ειδικά αυτά θέματα και η πρόοδος συνεργασίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Πανεπιστήμιο του Greifswald.

Ποδηλατάδες για παιδιά και ενηλίκους

Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας στις οποίες συμμετείχε για πρώτη φορά ο δήμος Σάμου μαζί με άλλες 1447 πόλεις που έλαβαν μέρος στην διεθνή αυτή πρωτοβουλία. Η τελευταία ημέρα περιελάμβανε ποδηλατάδες για παιδιά και ενήλικες με διαφορετικές διαδρομές κυρίως όμως στον νέο ποδηλατοδρόμο. Υπήρξε έκθεση ποδηλάτων στην παραλιακή, από καταστήματα ποδηλάτων και εξοπλισμού ασφάλειας καθώς και έκθεση διαφόρων ειδών ποδηλάτων, παλιά ποδήλατα /ρετρό, ηλεκτρικό, ξύλινο κτλ.  Ο εμπορικός σύλλογος Σάμου συμμετείχε με εκδήλωση για τα παιδιά τα οποία έτρεξαν, έκαναν κουτσό, περπάτησαν στους εμπορικούς δρόμους και στην εκκίνηση πέταξαν φαναράκια στον ουρανό που έφτιαξαν με την βοήθεια των εμπόρων. Η βραδιά έκλεισε με την βράβευση τριών δημοτών που χρησιμοποιούν ως μέσο μεταφοράς το ποδήλατο στην καθημερινότητά τους. Εξάλλου ξεκίνησε και η χρήση των κοινόχρηστων ποδηλάτων που μπορεί να χρησιμοποιούν όσοι επιθυμούν με την χρήση ειδικής προσωπικής κάρτας για τρεις ώρες ημερησίως. Να σημειώσουμε ότι ήδη έχουν κατατεθεί 60 αιτήσεις.

Χίος: ντοκιμαντέρ ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου για το χωριό Βέσσα

Η ημιορεινή Βέσσα, 20 χιλιόμετρα νότια της Χίου, αποτελεί  χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός από τα μεσαιωνικά καστροχώρια του  νησιού. Το καστροχώρι της Βέσσας, αποτελεί σπουδή  στην οχυρωματική αρχιτεκτονική που δημιούργησαν με την επανακατάληψη  της Χίου οι Γενουάτες, τον 14ο αιώνα. Η σφιχτή ρυμοτομία και τα πολλά ψηλά  στενομέτωπα κτίριά της, θυμίζουν πύργους σε μικρογραφία. Ο  οχυρωματικός περίβολος του χωριού έχει μερικώς διασπαστεί, ωστόσο το  χωριό διατηρεί την αρχιτεκτονική και πολεοδομική του δομή. Τα χωριά – κάστρα που δημιουργούσαν ή ανακατασκεύαζαν οι Γενουάτες, υπήρξαν αθέατα  από τη θάλασσα, περιτειχισμένα από τους εξωτερικούς τοίχους των ίδιων  τους των σπιτιών. Μοιάζουν «χωριά λαβύρινθοι», με σπίτια που  επικοινωνούσαν από τις οροφές τους. Για το χωριό αυτό το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου πραγματοποίησε ντοκιμαντέρ, με την υποστήριξη  σπουδαστών και φίλων του Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου. Το σχετικό βίντεο είναι αναρτημένος την ιστοσελίδα του Δημοτικού θεάτρου.

Κατατίθενται αιτήσεις για τη δωρεάν σίτιση

Στην επιλογή ωφελουμένων, για τη δωρεάν ημερήσια σίτιση απόρων δημοτών, διάρκειας ενός έτους και συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ προχωρά ο Οργανισμός κοινωνικής προστασίας του Δήμου Λέσβου και καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, μαζί με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται έως στις 10 Οκτωβρίου 2015, στα γραφεία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου, Αγίας Ειρήνης 10 στη Μυτιλήνη, Τα εισοδηματικά κριτήρια που ισχύουν είναι:

Για ένα άτομο εισόδημα: έως 3000 ευρώ.

Για οικογένεια δυο ατόμων 4.500, προσαυξανόμενο με 900 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος της.

Δικαιολογητικά που απαιτούνται, είναι τα παρακάτω:

Α) Αίτηση συμμετοχής

Β) Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας

Γ) Εκκαθαριστικό σημείωμα 2015 και τελευταίο Ε9.

Δ) Αντίγραφο Μερίδας Υποθηκοφυλακείου.

Ε) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.

Προκειμένου να διασφαλίζεται το αδιάβλητο και η διαφάνεια της διαδικασίας τονίζει η αρμόδια αντιδήμαρχος Αναστασία Αντωνέλλη, οι αιτήσεις θα κριθούν από ειδική διαπαραταξιακή επιτροπή, του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, με τη συμμετοχή και εργαζομένων κοινωνικών λειτουργών μας, η οποία έχει συγκροτηθεί για το σκοπό αυτό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος