ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 15-10-2015

Νέο ναυάγιο σήμερα το πρωί ανοιχτά του Μολύβου όταν ξύλινο δουλεμπορικό σκάφος έπεσε πάνω σε σκάφος του λιμενικού σώματος. Οι πρόσφυγες που μετέφερε το δουλεμπορικό βρέθηκαν στη θάλασσα και ήδη 31 άτομα περισυνέλεξε το λιμενικό σώμα. Στο σκάφος βρισκόταν και άλλα άτομα και σύμφωνα με πληροφορίες αγνοούνται 8 άτομα μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά . Η επιχείρηση εντοπισμού βρίσκεται σε εξέλιξη. Στο σημείο έχει σπεύσει δύναμη του λιμενικού, της frontex αλλά και η ΕΟΔ.

Στο σκαμνί κάθονται σήμερα εργαζόμενοι του νοσοκομείου Σάμου για την συμμετοχή τους στην κινητοποίηση σωματείων και φορέων του νησιού ενάντια « στη ρατσιστική αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής στις 27/04/2013 με τον όρο «μόνο για Έλληνες». Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου  Σάμου  χαιρέτησε τις δεκάδες των φορέων, σωματείων, συλλόγων και ατόμων  από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι  με ανακοινώσεις και ψηφίσματα εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους στους διωκόμενους συνδικαλιστές του νοσοκομείου, ενώ στο νησί βρίσκονται για συμπαράσταση στο δικαστήριο εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΥΝ και της ΓΣΕΕ, ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ που κατέθεσε και αναφορά στη Βουλή για  το θέμα . Αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο στη Μυτιλήνη, με εκδηλώσεις ενάντια στο φασισμό το μεσημέρι και το απόγευμα με αφορμή ρατσιστική εκδήλωση της Χρυσής Αυγής. Σωματεία και συλλογικότητες τονίζουν ότι πρέπει να αποκαλυφθεί η εγκληματική δράση της οργάνωσης αυτής που έχει εισχωρήσει στην τοπική κοινωνία κάτω από το μανδύα ενός νόμιμου αντιμνημονιακού κόμματος . Η αντιφασιστική συγκέντρωση των σωματείων και συλλογικοτήτων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στην Πλατεία Σαπφούς στις ώρα 6:00 το απόγευμα.

Μεγάλη φυτεία με δενδρύλια ινδικής κάνναβης εντόπισε στην περιοχή της Καλλονής μετά από συντονισμένη επιχείρηση η αστυνομική διεύθυνση Λέσβου. Εντοπίστηκαν και ξεριζώθηκαν 325 δέντρα έγιναν 4 συλλήψεις ενώ οι κατηγορίες επεκτείνονται σε 41 συνολικά άτομα. Ένας εγκέφαλος της σπείρας και άλλα δύο άτομα παραπέμπονται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ενώ δικογραφίες για  παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών συντάσσονται για 37 άτομα.

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σήμερα το πρωί στην περιοχή Λάμπου Μύλων της Λέσβου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 85χρονου. Στη διασταύρωση με το χωριό συγκρούστηκε ΙΧ αυτοκίνητο με διερχόμενο φορτηγό. Από την σύγκρουση σκοτώθηκε ο 85χρονος οδηγός και τραυματίστηκε η σύζυγός του που επέβαινε το όχημα. Από τη σύγκρουση το φορτηγό βγήκε από το δρόμο και ανετράπη ενώ ο 49χρονος οδηγός του είναι καλά στην υγεία του.

Η Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία ξεκινάει περιοδείες στα χωριά της Ικαρίας με στόχο την ενημέρωση των κατοίκων για τις εξελίξεις στον χώρο της υγείας – τοπικά και πανελλαδικά – μετά και την ψήφιση του 3ου μνημονίου, αλλά και τον προγραμματισμό κινητοποιήσεων το τελευταίο δεκαήμερο του Νοέμβρη στην Αθήνα.
Πρώτοι σταθμοί των ενημερωτικών εκδηλώσεων της Επιτροπής είναι το Καταφύγι και το Περδίκι την Παρασκευή 16/10, 8:30 μμ.

Ξεκινά τη λειτουργία του από την προσεχή Τρίτη, 20 Οκτωβρίου το Αλληλέγγυο  Κοινωνικό Φαρμακείο Χίου  στο χώρο της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Χίου επί της οδού Σγούτα 12. Οι ώρες λειτουργίας θα είναι  από τις 6.00μμ μέχρι τις 8.00μμ και θα εξυπηρετεί δωρεάν απόρους, ανέργους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας, αποκλειστικά με ιατρική συνταγή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος