«Επιλογή Ευθύνης»: «Στον αέρα» στήθηκε το παζάρι

Η Εμποροπανήγυρη 2015 στήθηκε κυριολεκτικά «στον αέρα», επισημαίνει  η δημοτική παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», με επερώτησή της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, που υπογράφεται από τους δημοτικούς συμβούλους Ν. Οικονόμου, Α. Παπατόλια, Φ. Λαμπρινίδη και Ν. Στόικο, τονίζοντας πως παραβιάστηκε η νομιμότητα  από τις πράξεις και τις παραλείψεις της δημοτικής αρχής και επλήγη το κύρος και η αξιοπιστία του Δήμου Βόλου.

Η «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ» επισημαίνει, στην επερώτησή της, πως, στην ουσία, η διοργάνωση έγινε χωρίς να υπάρχει σε ισχύ εγκεκριμένη κανονιστική απόφαση, αφού η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε εκ νέου εν μέρει, στις 3 Ιουλίου 2015, την ψηφισθείσα από το Δημοτικό Συμβούλιο κανονιστική για τις εμποροπανηγύρεις. Σε κάθε περίπτωση, δεν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για την ανάδειξη μειοδότη – κατασκευαστή των περιπτέρων, ο οποίος προβλεπόταν να είναι υπεύθυνος για τη διοργάνωση του παζαριού και απευθείας συμβαλλόμενος με τους συμμετέχοντες εμπόρους, όσον αφορά στην αμοιβή του για την κατασκευή των περιπτέρων, χωρίς ο Δήμος να έχει τη δυνατότητα να εμπλακεί περαιτέρω στη διοργάνωση, πέραν της διοικητικής διαδικασίας έκδοσης των αδειών συμμετοχής. Επισημαίνει ακόμη η «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ» πως η δημοτική αρχή, με το να μην τηρήσει τις νόμιμες διαδικασίες, έθεσε σε κίνδυνο, τόσο τους δημοτικούς υπαλλήλους που ενεπλάκησαν στη διαδικασία, όσο και τους εμπόρους που συμμετείχαν στο παζάρι, ενώ ζητά να της δοθούν απαντήσεις σε μία σειρά κρίσιμων ερωτημάτων, καθώς και αντίγραφα όλων των παραστατικών ανά συμμετέχοντα έμπορο, βάσει των οποίων εκδόθηκαν οι άδειες συμμετοχής στην Εμποροπανήγυρη.

Υπενθυμίζεται πως η δημοτική αρχή προχώρησε στην υλοποίηση του σχεδιασμού της για τη διοργάνωση της Εμποροπανήγυρης, το διάστημα από  8 έως και 14 Ιουλίου 2015.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος