Ενημέρωση από την ΕΡΤ Ζακύνθου

Σύντομη ενημέρωση από την ΕΡΤ Ζακύνθου


Αύξηση 7,63% στην κίνηση του αεροδρομίου τον Ιούλιο

Αύξηση 7,63% παρουσιάζει ο μέσος όρος των αφίξεων στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου το φετινό Ιούλιο, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε η οικονομική επόπτης του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου Ελλάδος και πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Λαγανά, Χριστίνα Τετράδη.

Στην ανάλυσή της, η κα Τεράδη, παρουσιάζοντας την κίνηση καθεμίας από τις τουριστικές αγορές του εξωτερικού αναφέρει συγκεκριμένα ότι, για το μήνα Ιούλιο, η αγορά της Μεγάλης Βρετανίας παρουσιάζει αύξηση 11,30%, η Γερμανία 35,76%, ενώ, μεγάλη αύξηση παρουσιάζει η Πολωνία της τάξης του 70,94%.

Από τις Βαλκανικές χώρες, η Ρουμανία παρουσιάζει αύξηση 24 ,69%, ενώ, και το Ισραήλ, που αν και –όπως επισημαίνεται- είναι νέα αγορά και με μικρά νούμερα, παρουσιάζει εντυπωσιακά αποτελέσματα υπερδιπλασιάζοντας τις αφίξεις σε ποσοστό 241,51%.
Σε ο,τι αφορά την κίνηση στο λιμάνι του νησιού, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η κα Τετράδη, τον Ιούλιο παρουσιάστηκε μείωση.

Συλλήψεις

Για καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν εις βάρος τους συνελήφθησαν την προηγούμενη Τρίτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, δύο ημεδαποί, ηλικίας 57 και 70 ετών. Την ίδια ημέρα συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Ζακύνθου δύο υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 18 και 21 ετών, δεδομένου ότι επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε Ευρωπαϊκές χώρες.

Εκδηλώσεις

Η καθιερωμένη γιορτή κρασιού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Αυγούστου, στις 8:30 το απόγευμα, στο προαύλιο της παλιάς εκκλησίας του χωριού Κάτω Γερακάρι. Πρόκειται για ένα γλέντι, με ψητούρα, χορό, τραγούδι και άφθονο δωρεάν κρασί. Τη γιορτή συνδιοργανώνουν ο πολιτιστικός σύλλογος Κάτω Γερακαρίου και η αθλητική ένωση Γερακαρίων

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγακίου «Η Δερματούσα», πραγματοποιεί την καθιερωμένη «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού», στο κέντρο του χωριού Τραγάκι, βράδυ Σαββάτου. Η γιορτή είναι ένα λαϊκό γλέντι, όπου θα προσφέρονται εδέσματα μαγειρεμένα από τις γυναίκες του χωριού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος