Με 100.000 ευρώ επιχορηγείται το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου για την αποκατάσταση του λιμανιού του Αγνώντα. Το ποσό εξασφάλισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός μετά από συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Ζώη.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς οι τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό ζήτημα με τον κ. Αγοραστό εκπροσωπώντας τους περιφερειάρχες της χώρας και κυρίως εκείνους των ακριτικών περιοχών που αποτελούν πύλες εισόδου προσφύγων και παράτυπων μεταναστών, να μεταφέρει την ανησυχία για τις διαστάσεις που έχει λάβει το θέμα και να ζητά την παρέμβαση του Λαρισαίου υπουργού στην κυβέρνηση για άμεσα μέτρα που θα εκτονώσουν την κατάσταση.
Επίσης στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα της αξιοποίησης των λιμανιών της χώρας ενώ σε ότι αφορά τη Θεσσαλία, συμφωνήθηκε η άμεση επιχορήγηση του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου με το ποσό των 100.000 ευρώ, ώστε να πραγματοποιηθούν όλες εκείνες οι απαιτούμενες εργασίες αποκατάστασης του λιμανιού του Αγνώντα. Υπενθυμίζεται πως λόγω φθορών στο τσιμεντένιο «μέτωπο» του λιμανιού, δημιουργούνται δυσλειτουργίες στον ελλιμενισμό των πλοίων της γραμμής που εξυπηρετούν το νησί των Βορείων Σποράδων. Πλέον, οι εργασίες που θα δρομολογηθούν το συντομότερο δυνατό, θα εξαλείψουν τέτοιου είδους φαινόμενα βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων σε μετακινήσεις και μεταφορές αλλά και το τουριστικό προϊόν.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος