Eιδήσεις από την Πάτρα

Σύντομη ενημέρωση από την Πάτρα.

Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων στην Επικράτεια, , το ΟΧΙ συγκεντρώνει ποσοστό 61,39%, ενώ υπέρ του ΝΑΙ τάχθηκε το 38,61%. Τα άκυρα – λευκά 5,80%.

Η συμμετοχή φθάνει στο 62,50% επί του συνόλου του εκλογικού σώματος.

Στο 65,14% ανέρχεται το ποσοστό του ΟΧΙ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα στα1459 εκλογικά τμήματα, το ΟΧΙ έχει ποσοστό 65,14% και 251.583 ψήφους και το ΝΑΙ 34,86% και 134.612 ψήφους.

Πανηγυρισμοί και γλέντι στην πλατεία Γεωργίου για τη μεγάλη επικράτηση του ΟΧΙ χθες βράδυ.

Σε κινητικότητα βρίσκεται η Ευρώπη, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Σήμερα, εκτός της ΕΚΤ θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη νωρίς το απόγευμα και το Eyroworking Group, το οποίο προετοιμάζει τις συνεδριάσει τους Eurogroup.

To βράδυ επίσης θα υπάρξει και συνάντηση του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και της καγκελαρίου της Γερμανίας ΄Ανγκελας Μέρκελ.

Παραιτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς από πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Είχε προηγηθεί το τηλεφώνημα της Ντόρας Μπακογιάννη προς τον Σαμαρά που τον καλούσε να παραιτηθεί. Μάλιστα, η Ντόρα Μπακογιάννη φέρεται να του είχε υποσχεθεί πως δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία της Ν.Δ

Υπηρεσιακός πρόεδρος της Ν.Δ για να κινήσει τις διαδικασίες, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Νωρίτερα , ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ εμμέσως είχε ζητήσει την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά.

«Η Ελλάδα έχει δυνατότητα να αντιμετωπίσει τους κινδύνους και τους εκβιασμούς για μεγάλο διάστημα», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. ΄Οσον αφορά στις φήμες για κούρεμα καταθέσεων , τόνισε ότι «δεν

πρόκειται να κουρευτεί ούτε ένα ευρώ». «Αυτή την διαβεβαίωση την δίνω μετά λόγου γνώσεως. Η χώρα δεν κινδυνεύει με θάνατο» σημείωσε.

«Το αποτέλεσμα το αποψινό ακυρώνει όλες εκείνες τις πολιτικές που επεβλήθησαν στη χώρα και αποδείχθηκαν άκαρπες.

Δίνει στον Α. Τσίπρα την δύναμη αλλά και τη μεγάλη ευθύνη, την εθνική ευθύνη να διαχειριστεί τη δυσκολία της στιγμής ενώνοντας το λαό, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής.

Ο Ελληνικός λαός επέδειξε ωριμότητα και ψυχραιμία διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες είπε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Πάτρας.

Πάμε για μια διαπραγμάτευση με καλύτερους όρους επεσήμανε και χαρακτήρισε την κίνηση παραίτησης του Γιάννη Βαρουφάκη γενναία πράξη.

Με πρόστιμο που φθάνουν έως και 1 εκατ. ευρώ, αλλά και φυλάκιση απειλούνται επιχειρήσεις, οι οποίες αρνούνται την αποδοχή χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών από καταναλωτές που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την κάρτα τους για αγορές από σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα ή άλλα εμπορικά καταστήματα.

Η Εθνική Τράπεζα από το δίκτυο των 317 καταστημάτων που λειτουργούν κατά την διάρκεια της τραπεζικής αργίας, πραγματοποιεί πράξεις σχετικές με την καταβολή επιδομάτων – παροχών από τον ΟΑΕΔ στους δικαιούχους που δεν είναι κάτοχοι κάρτας αναλήψεως μετρητών από αυτόματες ταμειολογιστικές μηχανές.

Παρατείνονται έως τις 10 Ιουλίου οι προθεσμίες για την καταβολή των δόσεων της ρύθμισης από τους οφειλέτες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών , σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού.

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.

΄Ανεμοι: Μεταβλητοί 3, στο Ιόνιο Βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Σύνταξη: Νίκη Παπαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος