Δυτική Ελλάδα: Έφτασε ο «Μπάλλος» – Κλειστά τα σχολεία σε Δήμο Μεσολογγίου και Ξηρομέρου

Αισθητή την παρουσία της στην Δυτική Ελλάδα έκανε από τις πρώτες πρωινές ώρες η νέα κακοκαιρία “Μπάλλος”, με αστραπές, βροντές, δυνατές βροχές και καταιγίδες. Επί ποδός βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς τα φαινόμενα αναμένεται να γίνουν πιο έντονα σε πολλές περιοχές μετά τις 3 το μεσημέρι.

Σε επιφυλακή βρίσκονται Περιφέρεια και Δήμος Πατρέων, ενώ μέσω μηνύματος που εστάλη από το 112, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή που μπορεί να πλημμυρίσουν, και να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από ανέμους.

Στην Αιτωλοακαρνανία με απόφαση των Δημάρχων κλειστές θα παραμείνουν σήμερα λόγω της κακοκαιρίας όλες οι σχολικές μονάδες, παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ των Δήμων Μεσολογγίου και Ξηρομέρου. H απόφαση λαμβάνεται προληπτικά και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, των γονέων και του εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ στις συγκεκριμένες περιοχές αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη ολοκληρώσει καθαρισμούς ποταμών, χειμάρρων και ρεμάτων εντός και εκτός οικιστικών περιοχών, για την αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων. Παρεμβάσεις έχουν γίνει και στις πυρόπληκτες περιοχές της Πάτρας (Ελεκίστρα, Σούλι), της Αιγιάλειας (Ζήρια, Καμάρες, Λόγγος) και του Ερυμάνθου (Δροσιά, Σκιαδά). Εκτός από τα μηχανήματα έργου και τους χειριστές της Περιφέρειας, επί ποδός βρίσκονται και οι ιδιώτες εργολάβοι σκαπτικών μηχανημάτων, για να συνδράμουν ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος