Δολοφονία 46χρονου στο Ρέθυμνο: Πιθανό κίνητρο το ξεκαθάρισμα λογαριασμών – Απομακρύνεται το σενάριο βεντέτας

Αποδυναμώνεται το σενάριο της βεντέτας, πίσω από τη δολοφονία του 46χρονου που βρέθηκε νεκρός με τραύμα από πυροβόλο όπλο μέσα στο αυτοκίνητό του, στο χωριό Αρχοντική του Ρεθύμνου. Οι αστυνομικές αρχές βλέπουν ξεκαθάρισμα λογαριασμών, καθώς το θύμα είχε ποινικό παρελθόν και ερευνούν τις δοσοληψίες του με ανθρώπους της νύχτας.

Την «άκρη του νήματος» προσπαθεί να βρει η Ασφάλεια Ρεθύμνου που ερευνά για τα κίνητρα και τους δράστες της δολοφονίας του 46χρονου. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το σενάριο το θύμα να είχε ανοικτές διαφορές και δοσοληψίες.

Ο άνδρας εντοπίστηκε νεκρός από τη σύζυγό του, η οποία τον αναζητούσε, το απόγευμα της Παρασκευής, μέσα στο αυτοκίνητό του, σε χωματόδρομο που οδηγούσε στα χωράφια του.

Η βεντέτα ανάμεσα σε μέλη τριών οικογενειών, η οποία αρχίσει από το 1994. Από τις έρευνες των αρχών, φαίνεται να απομακρύνεται το σενάριο η δολοφονία του 46χρονου να αποτελεί «κρίκο» της βεντέτας, η οποία μετράει συνολικά 6 νεκρούς. Εκτός από τα 6 φονικά που σημάδεψαν τις εμπλεκόμενες σε βεντέτα οικογένειες, Ο 46χρονος έχασε πριν από 20 χρόνια τον ένα του αδελφό σε φονική ενέδρα, την ώρα που το θύμα οδηγούσε τη μοτοσικλέτα του.

Η τραγωδία ωστόσο, συνεχίστηκε, όταν πριν από 10 περίπου χρόνια, ο δεύτερος αδελφός δέχθηκε μοιραία τραύματα από καραμπίνα στην Επισκοπή Ρεθύμνου, όχι λόγω της βεντέτας, αλλά σε ένα διαπληκτισμό που είχε με δύο άτομα για μια παρτίδα κλεμμένα καυσόξυλα. Ο Λαμπρινός,που βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, ήταν το τρίτο και τελευταίο παιδί της οικογένειας

Ο δράστης ή οι δράστες, είχαν στήσει ενέδρα στο 46χρονο και τον πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση, με καραμπίνα στο κεφάλι. Είχε απασχολήσει τις αρχές για πληθώρα ποινικών αδικημάτων, όπως απόπειρες ανθρωποκτονίας, ναρκωτικά, καταπατήσεις εκτάσεων.

«Το θύμα είχε ζήσει τραγικά γεγονότα που τον «σημάδεψαν» και καθόρισαν τη συμπεριφορά του. Είναι καιρός να σταματήσουν πια τα καπετανιλίκια», ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.

Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης, Κατερίνα Πολύζου

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος