Διοικητής Πυροσβεστικής Ζακύνθου: “Η αποκατάσταση κοινοτικών και δασικών δρόμων πρέπει να γίνει “χθες” – Αποκλειστικά η έκθεση επικινδυνότητας

Τον κώδωνα του κινδύνου, εν’ όψει της αντιπυρικής περιόδου, κρούει ο Διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου, Πύραρχος, Βασίλης Μαρτζάκλης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ζακύνθου.

“Η κατάσταση στο νησί μας ανησυχεί πάρα πολύ”, δηλώνει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η αποκατάσταση των κοινοτικών, δασικών και αγροτικών δρόμων, “πρέπει να γίνει χθες”. Ο κ. Μαρτζάκλης αναδεικνύει τον κίνδυνο για την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών, τονίζοντας ότι από τον Ιανό ακόμα, δηλαδή εδώ και τρία χρόνια, παραμένουν σε πολλά σημεία στα δάση της Ζακύνθου, κορμοί και νεκρή βλάστηση που δημιουργεί πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στο νησί, 25 μέρες πριν την αντιπυρική περίοδο, αλλά και της αγωνίας του Διοικητή να γίνει η προετοιμασία που απαιτείται, είναι η απάντηση του στο ερώτημα, εάν στα χρόνια που είναι στο σώμα έχει υπηρετήσει σε περιοχή που να είναι σε χειρότερη κατάσταση, είναι: “Οχι. Τόσο πολύ, όχι…”

Το άλλο μεγάλο πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί το ίδιο άμεσα, σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου, είναι η έλλειψη υδροδότησης, κυρίως στα ορεινά του νησιού, με τοποθέτηση επιπλέον δεξαμενών και συνεχή ροή νερού.

Χθες, στο ertnews.gr, δημοσιεύσαμε σε αποκλειστικότητα στοιχεία της έκθεσης της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ιονίων Νήσων, με τίτλο: «Έλεγχος και συντήρηση οδικού δικτύου για τη διευκόλυνση του έργου της καταστολής αντιπυρικής περιόδου 2023», στην οποία επισημαίνεται η τραγική κατάσταση που βρίσκονται κοινοτικοί, αγροτικοί και δασικοί δρόμοι στο οδικό δίκτυο της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με τις αυτοψίες και τους ελέγχους που έγιναν από κλιμάκια της υπηρεσίας και τους κατά τόπους σταθμούς, η κατάσταση στην Ζάκυνθο, σε αντίθεση με όλα τα άλλα νησιά και περιοχές, είναι άκρως επικίνδυνη καθώς η εγκατάλειψη του οδικού δικτύου, ορεινού και όχι μόνο, δυσχεραίνει στο μέγιστο βαθμό την επέμβαση των πυροσβεστικών οχημάτων και μηχανημάτων.

Σήμερα δημοσιεύουμε, αποκλειστικά, το τμήμα της έκθεσης που αφορά στην Ζάκυνθο:

Ακολουθεί η συνέντευξη του Διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου, Πύραρχου, Βασίλη Μαρτζάκλη:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος