ertnews.gr

Δ. Μακεδονία: Επίκεντρο των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών

28/11 11:54
Δ. Μακεδονία: Επίκεντρο των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών

Τριήμερο αφιερωμένο στα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και στα μανιτάρια  θα πραγματοποιηθεί από αύριο Παρασκευή 29 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης, υπό της αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

Στην έκθεση, αλλά και το συνέδριο, που πραγματοποιείται για 2η χρονιά θα συμμετέχουν 32 εκθέτες, ενώ αναμένεται να γίνουν και ισάριθμες εμπορικές συναντήσεις, με στόχο να καταστεί η Δυτική Μακεδονία ως Κέντρο του κλάδου και με την προοπτική να μυηθούν όλο και περισσότεροι νέοι στο χώρο.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη η 2η  κλαδική έκθεση και το συνέδριο Αρωματικών και Φαρμακευτικών φυτών, θα αναδείξει τα πλεονεκτήματα της Περιφέρειας που ήδη, όπως ανέφερε πρωταγωνιστεί στην παραγωγή αρωματικών φυτών και μπορούν να αποτελέσουν μια εναλλακτική λύση ενόψει της κρίσιμης μεταλιγνιτκής περιόδου. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης, Νίκος Σαρρής, επισήμανε ότι τόσο το συνέδριο όσο και η έκθεση θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους ανθρώπους του κλάδου, να ενημερωθούν να μάθουν τις νέες αγορές και να συζητήσουν τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Γιώργος Βαβλιάρας, σήμερα πάνω από 18.000 στρέμματα καλλιεργούνται στην περιοχή, προσθέτοντας ότι το μεγαλύτερο πλέον στοίχημα είναι η μεταποίηση των προϊόντων στην περιοχή, ενώ ο γραμματέας του Επιμελητηρίου Κοζάνης, Ευθύμιος Χασιώτης, τόνισε ήδη έχει δημιουργηθεί μια κρίσιμη μάζα ανθρώπων που παράγουν και μεταποιούν αρωματικά προϊόντα.

Σύμφωνα με το εκπρόσωπο της ΑΝΚΟ, Τάσο Σιδηρόπουλο στο Leader υπάρχουν 10 προτάσεις για επένδυση στον κλάδο από τρεις υφιστάμενες και επτά νέες επιχειρήσεις.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version