Υψηλός θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς την Κυριακή 23 Αυγούστου σε ολόκληρη την Κρήτη, σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Και οι τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και Λασίθι, κατατάσσονται στην κατηγορία κινδύνου 3, η οποία χαρακτηρίζεται ως «υψηλή».


Παράλληλα και, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, στην Κρήτη οι δυσκολότερες ημέρες θα είναι σήμερα Σάββατο, και αύριο, ενώ συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν σε πολλές περιοχές μέχρι τα μέσα της νέας εβδομάδας. Ενδεικτικά, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα ανέρχονται στους 38-40 βαθμούς, ενώ τοπικά ενδέχεται να αγγίξουν τους 41-42 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, σύμφωνα με το ΜΕΤΕΟ/ΕΑΑ οι αέριες μάζες στη χώρα μας θα είναι 6 με 8 βαθμούς θερμότερες από τις κανονικές για την εποχή.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος