Υψηλές θερμοκρασίες και μεγάλη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης αύριο στην Κρήτη (ηχητικό)

Κορύφωση παρουσιάζει, σήμερα και αύριο, το έντονο επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMETEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

https://www.meteo.gr/anemologio.cfm

Υψηλές θερμοκρασίες και μεγάλη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης αύριο στην Κρήτη (ηχητικό)

Τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι οι υψηλότερες συγκεντρώσεις σκόνης στην Κρήτη, θα καταγραφούν σήμερα Παρασκευή και ιδιαίτερα αύριο Σάββατο, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων ο μετεωρολόγος, Μανώλης Λέκκας.

Την Κυριακή ωστόσο, τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και αναμένεται οι πολίτες να απολαύσουν μια ηλιόλουστη και με καθαρή ατμόσφαιρα ημέρα.

Ακούστε τον κ. Λέκκα:

Και μπορεί η ένταση των ανέμων να κοπάσει, ωστόσο αύριο Σάββατο αναμένεται υψηλή συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης, αφού αναμένεται να ξεπερνά σε πολλές περιοχές τα 100 μg/m3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα) και σε μερικές περιπτώσεις να φθάνει τα 300.

Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης, τα φαινόμενα – βροχές και καταιγίδες- που αναμένεται να σημειωθούν, θα έχουν σε πολλές περιπτώσεις χαρακτηριστικά λασποβροχής. Σταδιακή απομάκρυνση των υψηλών συγκεντρώσεων σκόνης αναμένεται από το απόγευμα του Σαββάτου και από τα βορειοδυτικά.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ΕΜΥ, αύριο Σάββατο στην Κρήτη, προβλέπονται νεφώσεις με τους ανέμους να στρέφονται σε δυτικούς – νοτιοδυτικούς, με ένταση 4-6 και, τοπικά, έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 και στη βόρεια Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Γιώργος Βλαζάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος