Ρέθυμνο: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Ροδάκινο (video)

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στα ανατολικά της περιοχής Ροδακίνου, μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της Π.Υ και της ομάδας εθελοντών πολιτικής προστασίας του Δήμου Αγ. Βασιλείου στο Ρέθυμνο.

Ρέθυμνο: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο  Ροδάκινο (video)

Παρά το γεγονός ότι το δεύτερο μέτωπο που προέκυψε από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, η φωτιά τελικά περιορίστηκε, ενώ στην περιοχή παραμένουν στο σύνολό τους οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ εξακολουθούν και επιχειρούν τα δύο ελικόπτερα.

Ρέθυμνο: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο  Ροδάκινο (video)

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, η φωτιά θα είχε τεθεί νωρίτερα υπό έλεγχο, αλλά λόγω προβλήματος που προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι στο Erickson, το πυροσβεστικό δηλαδή ελικόπτερο που συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμός στις επιχειρήσεις κατάσβεσης- δεν επέστρεψε άμεσα, με αποτέλεσμα να «χαθεί» πολύτιμος χρόνος, αφού θα βοηθούσε τις επίγειες δυνάμεις, να θέσουν τη φωτιά ακόμα πιο γρήγορα υπό έλεγχο.

Ρέθυμνο: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο  Ροδάκινο (video)

Η φωτιά κατέκαψε κυρίως χορτολιβαδική έκταση και ελαιόδεντρα, ενώ απείλησε μία κατοικία -η οποία και εκκενώθηκε για καθαρά προληπτικούς λόγους- και ενοικιαζόμενα δωμάτια, στα οποία ωστόσο δεν βρίσκονταν ένοικοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η ιδιοκτήτρια των συγκεκριμένων δωματίων, που εντόπισε πρώτη τη φωτιά σε ύψος 400 μέτρων και ενημέρωσε τις αρχές.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος