Υπερδιπλάσιος ο αριθμός εφήβων που φοιτούν στο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου – Προειδοποιούν οι εκπαιδευτικοί: Θα υπάρξουν και χειρότερα… (ηχητικό)

Στο θέμα των υπερδιπλάσιων μαθητών που φοιτούν στο 1ο ΕΠΑΛ, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Ένωση Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνου. Οι εκπαιδευτικοί επισημαίνουν ότι στο σχολείο φοιτούν περισσότεροι από 730 μαθητές, αντί για 300 με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μάλιστα το Δ.Σ. της Ένωσης επιχειρεί μια αναδρομή στις παρεμβάσεις που έχει επιχειρήσει να κάνει πολλές φορές από το παρελθόν μέχρι σήμερα: «Η αβεβαιότητα, η ανασφάλεια και ο προβληματισμός κυριαρχούν, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί καμία λύση, που θα εξασφάλιζε μια χρονιά χωρίς στεγαστικά προβλήματα στην Τεχνική Εκπαίδευση», επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί για να προσθέσουν: «Για πόσο ακόμα θεωρούν ότι μπορεί να γίνει ανεκτή μια εκρηκτική κατάσταση υπερπληθυσμού εφήβων; Τι ακριβώς περιμένουν;».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

ΔΤ 26-11-22

Η βία επεκτείνεται σε όλα τα σχολεία

Με μελανά χρώματα περιέγραψε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, την κατάσταση που επικρατεί στα λύκεια, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ρεθύμνου Γιώργος Γεωργαλής.
Υπάρχει ανάγκη λήψης μέτρων από την πολιτεία, γιατί η βία -όχι μόνο στα ΕΠΑΛ αλλά και στα Γενικά Λύκεια- αποκτά ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.

«Μαθητές πάνε στο σχολείο με σιδηρογροθιές, απειλούν και προκαλούν φθορές, ενώ συχνά οι καθηγητές αισθάνονται φόβο να πάνε στο σχολείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Δήμου Ρεθύμνης, να βρεθεί ένα ακόμα κτίριο, προκειμένου να στεγαστούν τα εργαστήρια των ΕΠΑΛ.
Ο Δήμος καταβάλλει προσπάθειες να καλύψει ανάγκες, χωρίς ωστόσο την ουσιαστική συνδρομή της πολιτείας, ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ακούστε τη συνέντευξη


Η υποστελέχωση του ΕΠΑΛ Γαράζου

Υπερδιπλάσιος ο αριθμός εφήβων που φοιτούν στο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου – Προειδοποιούν οι εκπαιδευτικοί: Θα υπάρξουν και χειρότερα… (ηχητικό)

Το πρόβλημα του συνωστισμού παιδιών, προκύπτει από την υπολειτουργία του ΕΠΑΛ Γαράζου στο Δήμο Μυλοποτάμου, που οδηγήθηκε στην «αδράνεια», αφού είναι υποστελεχωμένο σε στις βασικές ειδικότητες του σχολείου.
Υπενθυμίζεται, ότι το Επαγγελματικό Λύκειο Γαράζου, λειτουργεί στον ορεινό Μυλοπόταμο από το 2007 προκειμένου να ανταποκριθεί στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες επαγγελματικής εκπαίδευσης για τους ενδιαφερόμενους μαθητές από τους Δήμους Μυλοποτάμου και Ανωγείων.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι μαθητές που θέλουν να φοιτήσουν σε συγκεκριμένες ειδικότητες να εγγράφονται στο 1ο ΕΠΑΛ με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος