Υπεγράφη η σύμβαση για την αποπεράτωση του κλειστού γυμναστηρίου στην Κίσσαμο

Ένα έργο που θα δώσει πνοή στην Κίσσαμο Χανίων υπογράφηκε σήμερα στο Δημαρχείο της πόλης. Πρόκειται για την Προγραμματική Σύμβαση αποπεράτωσης του κλειστού Γυμναστηρίου με κτίριο γραφείων και αποδυτηρίων.

Την σύμβαση υπόγραψαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2.100.000,00 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2021 με Φορέα Χρηματοδότησης το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού- Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης για το σημαντικό αυτό έργο δήλωσε «η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη έχει βάλει στόχο το νοικοκύρεμα και τη στήριξη της βάσης της αθλητικής πυραμίδας. Έτσι, ενισχύσαμε 83 σωματεία του νομού σας με ποσό άνω των 350.000 ευρώ. Δόθηκαν 31 εκατομμύρια στον ερασιτεχνικό και άλλα τόσα στον επαγγελματικό αθλητισμό από την κυβέρνηση.

Δεσμευόμαστε στη βελτίωση των αλήτικων εγκαταστάσεων, πρώτα απ’ όλα εκείνων που ανήκουν στη ΓΓΑ. Σήμερα μια δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού γίνεται πράξη», είπε ο κ. Αυγενάκης. «Χάρη στη συνεργασία το πρότζεκτ έτρεξε γρηγορότερα και προγραμματίζουμε τη δημοπράτηση του έργου πολύ γρήγορα, με δεδομένο ότι και τα χρήματα είναι δεσμευμένα».

Υπεγράφη η σύμβαση για την αποπεράτωση του κλειστού γυμναστηρίου στην Κίσσαμο

Ο υφυπουργός αθλητισμού αναφέρθηκε και στη δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη

«Εφαρμόζουμε επιτυχώς το ιδιώνυμο αδίκημα, με δική μας ρύθμιση. Δηλαδή, να συλλαμβάνεται και να δικάζεται όποιος εμπλέκεται σε υποθέσεις βίας» είπε χαρακτηριστικά. «Όσο για τις λέσχες φιλάθλων, εμείς έχουμε ενημερώσει τους συλλόγους για το πνεύμα που θέλουμε να επικρατεί εκεί. Δεν αναγνωρίζουμε καμία παράνομη λέσχη φιλάθλων, και οι ΠΑΕ θα πρέπει να αναλάβουν και εκείνες τις δικές τους ευθύνες, ενώ τις παράνομες λέσχες γνωρίζει και η αστυνομία. Πρέπει να παταχθούν τα φαινόμενα βίας, πρόκειται για γάγγραινα που δεν γίνεται να μείνει», είπε ο υφυπουργός.

Οι επαφές του κυρίου Αυγενάκη με φορείς των Χανίων για την πορεία των αθλητικών έργων στο Νομό ξεκίνησαν χθες το απόγευμα και όπως ανακοίνωσε, το πρόβλημα που έχει προκύψει με την πολεοδομική άδεια και την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Χανίων για το Κολυμβητήριο της Νέας Χώρας, ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα πλέον οι εργασίες για την ανακατασκευή του, θα λυθεί με νομοθετική ρύθμιση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος