Υλοποιείται η επέκταση της Μονάδας Αφυδάτωσης της ΔΕΥΑΒΑ στο Δήμο Πλατανιά

Υπεγράφη σήμερα Τετάρτη 8 Αυγούστου,από την ΔΕΥΑΒΑ η σύμβαση υλοποίησης του έργου επέκτασης της δυναμικότητας της Μονάδας Αφυδάτωσης της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων της επιχείρησης.

Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση φυγοκεντρικού διαχωριστή, στην Ε.Ε.Λ. της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. προϋπολογισμού 220.000€ μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Η πράξη θα χρηματοδοτηθεί από το ΠΔΕ της Περιφέρειας Κρήτης αφού η ΔΕΥΑΒΑ και ο Δήμος Πλατανιά διεκδίκησαν και εξασφάλισαν τη χρηματοδότηση της.

Με την εγκατάσταση του νέου φυγόκεντρου διαχωριστή στο τμήμα αφυδάτωσης της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στο Γεράνι, θα καλυφθούν οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες για απομάκρυνση της ιλύος και θα επιτυγχάνεται καλύτερη ρύθμιση της συνολικής επεξεργασίας.

Ακόμα εξασφαλίζεται εφεδρεία σε περίπτωση βλάβης του υπάρχοντος διαχωριστή ενώ πρόκειται να εξοικονομείται ενέργεια κατά τη χειμερινή περίοδο λειτουργίας, αφού ο νέος διαχωριστής είναι χαμηλότερης ενεργειακής κατανάλωσης.

Η επέκταση της μονάδας αφυδάτωσης είναι η αρχή της συνολικής αναβάθμισης της ΕΕΛ Γερανίου, η οποία θα ολοκληρωθεί με την υλοποίηση του Έργου «Αναβάθμιση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων της Δ.Ε.Υ.Α. Βορείου Άξονα Χανίων για την ανάκτηση επεξεργασμένων λυμάτων για άρδευση» προϋπολογισμού 8.500.000€, το οποίο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα χρηματοδότησης Αντ. Τρίτσης (πρώην Φιλόδημος Ι) και βρίσκεται στο στάδιο του προσυμβατικού ελέγχου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος