Ξεκινούν οι εργασίες της ενεργειακής αναβάθμισης της 115 Π.Μ. στα Χανιά

Ξεκινούν από την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ οι εργασίες εγκατάστασης συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές και συγκεκριμένα από φωτοβολταϊκή εγκατάσταση, αλλά και της εγκατάστασης συστήματος αποθήκευσης ενέργειας με συσσωρευτές ιόντων λιθίου στις εγκαταστάσεις της 115 Πτέρυγας Μάχης στα Χανιά.

Το ετήσιο όφελος από την πλήρη απαλλαγή της Μονάδας από το κόστος προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και κάλυψης των αναγκών θέρμανσης θα ξεπεράσει τις 400.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Σούδα θα είναι από τις πρώτες εγκαταστάσεις παγκοσμίως που θα λάβει την πιστοποίηση «Net Zero Energy Airport», με την εταιρεία να καλύπτει πλήρως το κόστος των μελετών, του σχεδιασμού και της κατασκευής όλων των απαιτούμενων έργων. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, είναι 15 μήνες.

Στον σχεδιασμό, προβλέπεται ακόμα η λειτουργία ενός «έξυπνου» συστήματος διαχείρισης και ελέγχου (ης παραγόμενης και καταναλισκόμενης ενέργειας και των εγκαταστάσεων της μονάδας, ούτως ώστε η Διοίκησή της να μπορεί να διαχειρίζεται με τον πλέον ασφαλή και αποδοτικό τρόπο το σύνολο των ενεργειακών αναγκών της.

Παράλληλα, θα γίνουν παρεμβάσεις και αναβαθμίσεις σε ήδη εγκατεστημένα συστήματα, όπως για παράδειγμα αντικατάστασή υπαρχόντων λεβήτων θέρμανσης με αντλίες θερμότητας, εγκατάσταση ηλιακών θερμοσιφώνων, προμήθεια ηλεκτρικών τρίκυκλων ποδηλάτων επαγγελματικής χρήσης, αντικατάστασή φωτιστικών σωμάτων τύπου ιωδίνης με νέας τεχνολογίας LED και εξηλεκτρισμό των μεταφορών εντός του αεροδρομίου, η επιλογή των οποίων αλλά και η έκταση εφαρμογής τους θα καθοριστεί μέσω του ενεργειακού ελέγχου των εγκαταστάσεων της μονάδας και της οριστικής ενεργειακής μελέτης του έργου.

Για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ θα συνεργαστεί με την εξειδικευμένη εταιρεία EASY POWER SA, η οποία έχει σχεδιάσει, μελετήσει και κατασκευάσει αυτόνομα / υβριδικά συστήματα, παραγωγής και διάθεσης ηλεκτρικής ενέργειας, παραγομένης από τον ήλιο – για τα οποία της έχει ήδη απονεμηθεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον ΟΒΙ – αλλά και τη διαμόρφωση μιας τεχνολογικής πλατφόρμας που μπορεί να διασφαλίσει την πιστοποίηση του NET ZERO ENERGY, σε υπάρχουσες ή υπό κατασκευή κτιριακές υποδομές ή εγκαταστάσεις.

Με την ολοκλήρωση του έργου, η εταιρεία θα αναλάβει την εκπαίδευση του κατάλληλου τεχνικού προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας για τις ανάγκες επιχειρησιακής λειτουργίας, παρακολούθησης και συντήρησης όλου του συστήματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος