Ξεκινά το έργο αποκατάστασης του οδικού δικτύου στο Δήμο Αποκορώνου

Υπογράφηκε σήμερα Παρασκευή στο Δημαρχείο Αποκορώνου η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου “Αποκατάσταση οδικού δικτύου μετά τη θεομηνία της 10ης Νοεμβρίου 2020” Υπόεργο 2: “Αποκατάσταση οδικού δικτύου στις Δ.Ε. Γεωργιούπολης, Κρυονερίδας και Τοπικής Ενότητας Ασή Γωνιάς μεταξύ του Δημάρχου Χαράλαμπου Κουκιανάκη και του ανάδοχου εργολάβου, προϋπολογισμού 500.000,00 € συμπ. Φ.Π.Α.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουκιανάκης, το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και περιλαμβάνει την αποκατάσταση της δημοτικής οδού που συνδέει τον οικισμό του Κουρνά και τον οικισμό της Παραλίας του Κουρνά (οικισμός Καβρός), της Δ.Ε. Γεωργιούπολης του Καλλικρατικού Δήμου Αποκορώνου. Το συγκεκριμένο οδικό τμήμα είναι συνολικού μήκους περίπου 4.000 μ. και εμφανίζει σημαντική κυκλοφορία οχημάτων, ιδιαίτερα κατά την θερινή περίοδο. Το συγκεκριμένο οδικό τμήμα είναι σε όλο το μήκος του ασφαλτοστρωμένο και τμηματικά έχει υποστεί αλλοιώσεις του ασφαλτικού, καθιζήσεις του οδοστρώματος και φθορές, οι οποίες αποτελούν κίνδυνο για τους χρήστες της οδού.

Η παρούσα εργολαβία αφορά στην τμηματική αποκατάσταση των φθορών και την συντήρηση της οδού, έτσι ώστε να αποκατασταθούν τα τεχνικά της χαρακτηριστικά.

Οι εργασίες που περιλαμβάνονται είναι οι εξής:

• Επισκευή – αποκατάσταση τοπικών φθορών του οδοστρώματος (επούλωση λάκκων και τοπικών καθιζήσεων και διαβρώσεων), τμηματικός καθαρισμός και προσθήκη υπόβασης μεταβλητού πάχους και τμηματική εφαρμογή ασφαλτικής στρώσης μεταβλητού πάχους, αφού πρώτα εφαρμοστεί συγκολλητική επάλειψη στα παραπάνω σημεία.
• Εφαρμογή συγκολλητικής επάλειψης και ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας σε όλο το μήκος της εξεταζόμενης οδού για την απομείωση των κινδύνων των χρηστών της οδού
• Καθαρισμός ερεισμάτων οδού και τοπικά στρώση αυτής με σκυρόδεμα για την αποφυγή αλλοιώσεις των ερεισμάτων από την απορροή των όμβριων υδάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος