Ξεκινά η καταγραφή των ατόμων με οπτική αναπηρία στο Ρέθυμνο

Με γνώμονα την εξυπηρέτηση, τη διευκόλυνση και την παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας με Αναπηρία, ο Δήμος Ρεθύμνης και η Κοινωνική του Υπηρεσία, ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση συνεργασίας που του απηύθυνε το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.) στους Δήμους της χώρας.
Η πρόταση της καταγραφής των ατόμων με οπτική αναπηρία, προκειμένου να συλλεχθούν δεδομένα για τον αριθμό τους αλλά και για τις ανάγκες τους, τα οποία θα αξιοποιηθούν, σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο του Κ.Ε.Α.Τ. «…στην ανάπτυξη υπηρεσιών και προγραμμάτων που στηρίζουν τόσο τις διαδικασίες εκπαίδευσης των ατόμων με οπτική αναπηρία, όσο και την κοινωνική και πολιτιστική τους ένταξη και επανένταξη σε ψυχολογικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο».

Η κοινωνική αυτή δράση, αξιολογήθηκε θετικά από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, η οποία αξιοποιεί κάθε δυνατότητα συνεργασίας με εγκεκριμένους θεσμούς και δομές που υλοποιούν σε πανελλήνιο, ευρωπαϊκό ή /και διεθνές επίπεδο, ως πιστοποιημένοι φορείς, εθνικής πολιτικής με στόχο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων, της ανεξαρτησίας και αξιοπρεπούς διαβίωσης των Ατόμων με Αναπηρία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος