Υπογράφηκε την Πέμπτη από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, η σύμβαση για την σύνταξη Οριστικής Μελέτης αποκατάστασης των αστοχιών της Λιμνοδεξαμενής στην περιοχή Αγ. Θεοδώρων Χανίων ώστε να καταστεί λειτουργική και επωφελής για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.
Η οριστική μελέτη είναι προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και πρόκειται να αποτελέσει την αφετηρία για την εξεύρεση χρηματοδότησης και υλοποίησης ενός σημαντικού έργου που είχε γίνει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης λειτούργησε για περίπου μία δεκαετία, αλλά σταμάτησε λόγω προβλημάτων.
Όπως εξήγησαν τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, όσο και ο Δήμαρχος Κισάμου Γιώργος Μυλωνάκης πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο για τον πρωτογενή τομέα καθώς και για τον τουρισμό της περιοχής αφού μπορεί να συνδράμει και στην υδροδότηση, εφόσον απαιτηθεί. Για τη σημασία του έργου αναφέρθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης τεχνικών έργων Νίκος Σκουλάς καθώς και ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισσας Γιάννης Μπατζάκης, ο Αντιδήμαρχος Κισάμου Θεόφιλος Χριστουλάκης, ο Εδικός Σύμβουλος Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νεκτάριος Κουμάκης, ο Γενικός Διευθυντής Τεχνικών Έργων Μιχάλης Ψαρουδάκης, η προϊσταμένη τμήματος δομών περιβάλλοντος Μαργέτα Σγουρώ και ο εκπρόσωπος των μελετητών Χαράλαμπος Γκούβας.
Η μελέτη περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες μελετών: 16 – Μελέτες τοπογραφίας, 20 – Γεωλογικές μελέτες και έρευνες, 21 – Γεωτεχνικές μελέτες και έρευνες, 13 – Μελέτες Υδραυλικών Έργων, 27 – Περιβαλλοντικές μελέτες και Μελέτη Σκοπιμότητας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος