Χανιά: Την Τετάρτη απολογούνται ο αστυνομικός και ο γιος του – Κατηγορούνται για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων οδηγήθηκαν αργά το απόγευμα οι δυο αστυνομικοί (πατέρας και γιός) ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Ο ανώτερος αξιωματικός κατηγορείται για εκβίαση και δωροδοκία και ο γιος για συνέργεια. Οι δύο άνδρες ζήτησαν και πήραν προθεσμία έως την Τετάρτη στις 11 το πρωί για να απολογηθούν στην Ανακρίτρια Χανίων.

Σύμφωνα με την καταγγελία επιχειρηματία ο αστυνομικός του ζήτησε χρηματικό ποσό, ύψους 30.000 ευρώ, για να τον βοηθήσει να κερδίσει σε πλειοδοτικό διαγωνισμό για μια καντίνα στους Αγίους Αποστόλους.

Ακολούθησε ενδελεχής έρευνα για τη δράση του αστυνομικού και το απόγευμα της Κυριακής, παρουσία εισαγγελέα, στήθηκε επιχείρηση από την αστυνομία και ο ανώτερος αστυνομικός συνελήφθη στο σπίτι του. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία ώστε το φερόμενο ως θύμα να παραδώσει στο σπίτι του αστυνομικού 8.000 ευρώ τα οποία όμως ήταν προσημειωμένα. Λίγο αργότερα αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, έσπασαν την πόρτα και προχώρησαν στη σύλληψη του ανώτερου αξιωματικού καθώς και του γιου του.

Ρεπορτάζ: Παντελής Χουλάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος