Χανιά: Τη Δευτέρα η δίκη των δραστών της επίθεσης στα γραφεία του ΚΚΕ

Τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης με την αυτόφωρη διαδικασία οι τέσσερις νεαροί που αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες που αφορούν στην πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών  και όχι μόνο, αφού ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της επίθεσης στα γραφεία του ΚΚΕ επί της Λ. Καραμανλή το απόγευμα του Σαββάτου 26/7.

Χανιά: Τη Δευτέρα η δίκη των δραστών της επίθεσης στα γραφεία του ΚΚΕ

Το μεσημέρι της Κυριακής που  οι τέσσερις οδηγήθηκαν στον ανακριτή Χανίων, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την “απροκάλυπτη επίθεση που δέχτηκαν από τους 4 συλληφθέντες που αυτοπροσδιορίζονται ως «χρυσαυγίτες» το απόγευμα του Σαββάτου μέσα στα γραφεία του κόμματος μέλη της ΚΝΕ”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ/ΚΝΕ

Άμεση και αποφασιστική απάντηση στους φασίστες έδωσαν σήμερα από νωρίς το πρωί δεκάδες μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια Χανίων, απαιτώντας να μην πέσουν στα μαλακά οι καθ’ ομολογία χρυσαυγίτες που εξαπέλυσαν δολοφονική επίθεση το απόγευμα του Σαββάτου σε μέλη της ΚΝΕ στα γραφεία του Κόμματος.

Με βάση τις καταθέσεις και τις μηνυτήριες αναφορές σχετικά με την επίθεση, προκύπτει πως πρόκειται για οργανωμένη δολοφονική επίθεση ομάδας φασιστοειδών, χρυσαυγιτών όπως και οι ίδιοι μάλιστα αυτοπροσδιορίστηκαν κατά τη διάρκεια του επεισοδίου.

Φαίνεται πως η αποφυλάκιση ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής  ανοίγει την όρεξη για παρόμοιες ενέργειες που πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα σε όλο τον νομό Χανίων. Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει τώρα μέτρα ώστε τέτοια εγκληματικά φασιστικά στοιχεία να μην αλωνίζουν ελεύθερα. Να αναλάβει τις ευθύνες της ώστε τέτοιες δολοφονικές ενέργειες να μην πέφτουν στα μαλακά, με διάφορα προσχήματα και δικαιολογίες.

Η δικάσιμος των φασιστοειδών ορίστηκε για αύριο Δευτέρα 28 Ιουλίου στις 12μ.μ. Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων και τα Τομεακά Συμβούλια Χανίων και Σπουδάζουσας της ΚΝΕ καλούν τον χανιώτικο λαό και τη νεολαία να δώσουν μαζικό «παρών» στα Δικαστήρια και αύριο. Να καταδικάσουν τέτοιες τραμπούκικες πρακτικές των φασιστοειδών που στόχο έχουν το λαϊκό κίνημα και να δώσουν αποφασιστική απάντηση με τη μεγαλύτερη οργάνωση τους στα σωματεία και τους φορείς του μαζικού κινήματος. Τώρα να δυναμώσει η συμπόρευση με το ΚΚΕ, η δράση του οποίου όπως αποδεικνύεται φοβίζει αυτούς και τα αφεντικά τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος