Χανιά: Θετικός ο Ευ. Λέκκας στο άνοιγμα της Σαμαριάς

Θετικός καταρχάς στο άνοιγμα του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς εμφανίστηκε από την Αγία Ρουμέλη , ο Καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας μετά τη σημερινή αυτοψία στο φαράγγι.

Οι κάτοικοι της περιοχής ,όπως αναφέρουν στα ηλεκτρονικά τους social media, αναμένουν επίσημα αύριο την επιστολή του στην οποία θα εκθέτει τα όσα είδε σήμερα στο Φαράγγι και η οποία θα αποσταλεί στον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. Οι κάτοικοι και επιχειρηματίες ζητούν να ανοίξει το Φαράγγι και από τις δύο εισόδους , χωρίς να ζητείται από τους υπαλλήλους η σύνταξη υπεύθυνων δηλώσεων.

Χανιά: Θετικός ο Ευ. Λέκκας στο άνοιγμα της Σαμαριάς

Ο κ. Λέκκας μπήκε το πρωί στο φαράγγι από το Ξυλόσκαλο , επικεφαλής κλιμακίου και έχοντας στη διάθεση του σύγχρονα μηχανήματα , ακόμη και drone, προκειμένου να ελέγξει σπιθαμή προς σπιθαμή ολόκληρη τη διαδρομή που ακολουθούν οι περιπατητές , αλλά και τα πρανή του φαραγγιού, ώστε να βγάλει , όσο ήταν δυνατόν, ασφαλή συμπεράσματα για τη δυνατότητα επισκεψιμότητας του Δρυμού.

Χανιά: Θετικός ο Ευ. Λέκκας στο άνοιγμα της Σαμαριάς

Όμως την ώρα που ο Λέκκας έκανε αυτοψία στον Δρυμό , ο ΟΦΥΠΕΚΑ μέσω της ιστοσελίδας του έδειχνε ότι, το φαράγγι δεν θα ανοίξει ως την ερχόμενη Παρασκευή, χωρίς να έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση. Δηλαδή ουδείς μπορούσε μέσω της ιστοσελίδας να εκδώσει εισιτήριο , καθώς ένα μήνυμα ενημέρωνε πως το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό μέχρι την Παρασκευή 25 Αυγούστου. Ερωτηματικό παραμένει τι θα πράξει ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. στην περίπτωση που το πόρισμα που θα συντάξει ο κ. Λέκκας κινείται προς την κατεύθυνση ανοίγματος του Φαραγγιού της Σαμαριάς.

Ρεπορτάζ: Παντελής Χουλάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος