Χανιά: Σύλληψη δύο διακινητών για τους 77 μετανάστες στα νότια της Κρήτης

Χειροπέδες σε δύο άνδρες πέρασαν οι λιμενικές αρχές στα Χανιά, ως οι φερόμενοι διακινητές των 77 μεταναστών που εντοπίστηκαν στην παραλία Τρυπητή στη Γαύδο, την περασμένη Τρίτη (15/4).

Οι δύο υπήκοοι Αιγύπτου, ηλικίας 34 και 39 ετών, αναγνωρίστηκαν, κατά την προανακριτική διαδικασία, από τους υπολοίπους ως οι διακινητές τους και συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα», του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 «Διευκόλυνση» σε συνδυασμό με το άρθρο 45 του Π.Κ. «Συναυτουργία» και του άρθρου 306 Π.Κ. «Έκθεση».

Κατά δήλωση των διασωθέντων, είχαν εκκινήσει από το Τομπρούκ Λιβύης με προορισμό την Ελλάδα έναντι χρηματικής αμοιβής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η λέμβος μεταφοράς και δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος