Χανιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας «για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας» (ηχητικό)

Πανχανιώτικη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας στο νομό, διοργανώνουν, σήμερα Πέμπτη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία της Αγοράς, γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Άγιος Γεώργιος, σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Υγειονομικό προσωπικό, εργαζόμενοι, δεκάδες Πρωτοβάθμια Σωματεία και συλλογικοί φορείς της πόλης απευθύνουν  κάλεσμα στους πολίτες των Χανίων  να πλαισιώσουν την κινητοποίηση και να διεκδικήσουν, σύγχρονο, στελεχωμένο, δωρεάν σύστημα υγείας στον τόπο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Χανίων, Κυριάκος Γραμματικόπουλος, σε συνέντευξή του σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων, τόνισε μεταξύ άλλων ότι  «βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή όσον αφορά το μέλλον της υγείας, και πρέπει να αποφασίσουν οι πολίτες τι είδους υγεία θέλουν να έχουν. Αν θέλουν δηλαδή τα λεφτά που ήδη δίνουν ως ασφαλιστικές εισφορές να πιάνουν τόπο ή να καλούνται να πληρώσουν εκ νέου, στα απογευματινά χειρουργεία, για παράδειγμα». Ο κ. Γραμματικόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι «δεν πρόκειται να προχωρήσουν τα απογευματινά χειρουργεία, με το δεδομένο ότι το 40% των χειρουργικών αιθουσών στην Ελλάδα είναι κλειστές λόγω υποστελέχωσης».

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων, έχει προκηρύξει τετράωρη στάση εργασίας από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ προκειμένου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση οι εργαζόμενοι, ενώ ο πρόεδρός του Γιάννης Μανωλικάκης κάλεσε τον κόσμο σε μαζική συμμετοχή.

Ο Ιατρικός Σύλλογος

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων στηρίζει, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση «τον δίκαιο αγώνα των ιατρών και εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» και προσκαλεί τα μέλη του και την κοινωνία του Ν. Χανίων να συμμετάσχουν στο Παγχανιώτικο Συλλαλητήριο Υγείας.

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΟΑΚ

Το Σωματείο Εργαζομένων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, δηλώνει την πλήρη συμπαράσταση του, «στον αγώνα για την ουσιαστική αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων», και τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε, σήμερα Πέμπτη, στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Γραμματικόπουλος, καθώς και τη συνέντευξη που παραχώρησε στο σταθμό μας χθες, για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Α’βαθμια Φροντίδα Υγείας Κρήτης, Παναγιώτης Παπαθεοδώρου:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος