Χανιά: Συγκέντρωση μνήμης για τον Κ. Μανιουδάκη στο σημείο που έχασε τη ζωή του (ηχητικό)

Συγκέντρωση μνήμης, αντί μνημοσύνου, στην περιοχή όπου, το απόγευμα της 1ης Σεπτεμβρίου του 2023, κατά τη διάρκεια ελέγχου από αστυνομικούς των Τ.Α.Ε., έχασε τη ζωή του ο Κωστής Μανιουδάκης, διοργανώνει η ανοιχτή συνέλευση, που έχει συσταθεί και ασχολείται με το θέμα τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Όπως υποστηρίζουν τα μέλη της συνέλευσης, που βρέθηκαν σήμερα στο στούντιο της ΕΡΤ Χανίων, προκειμένου να κάνουν παρέμβαση ενόψει της εκδήλωσης, «το πόρισμα του ιατροδικαστή έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που από την αρχή είχε καταδείξει η οικογένεια και η συνέλευση, ότι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί των ΤΑΕ Σούδας δολοφόνησαν τον Κώστα Μανιουδάκη». Σύμφωνα με τους δικηγόρους της οικογένειας, Θανάση Καμπαγιάννη, Μαρία Παπαδάκη και Μανώλη Παπαδομανωλάκη «η μεθοδική καταγραφή πλήθους τραυμάτων, εκδορών και εκχυμώσεων στο κεφάλι του Κώστα Μανιουδάκη από τον δημόσιο ιατροδικαστή, οδηγεί στο συμπέρασμα χρήσης “θλώντος οργάνου”, καθώς το πλήθος και οι θέσεις των τραυμάτων δεν δύνανται να δικαιολογηθούν από πτώση εξ ιδίου ύψους. Η στρεσογόνα κατάσταση, ως συνέπεια ξυλοδαρμού, μπορεί να εξηγήσει το ισχαιμικό επεισόδιο, από το οποίο επήλθε ο θάνατος, όπως γνωρίζουμε και από άλλες πολύκροτες υποθέσεις». 

Σχετικές ειδήσεις:

Χανιά: Καταγγέλλει αστυνομική βία ο γιος του 58χρονου που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου(ηχητικό) – ertnews.gr

Νέα δεδομένα για τις συνθήκες θανάτου του Κ. Μανιουδάκη δίνει η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη (ηχητικό) – ertnews.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος