Τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα SandMap ανακοίνωσε το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης , με την παρουσίαση να γίνεται στη διάρκεια εσπερίδας, την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 στις 19:30 στο Νεώριο Moro. Πρόκειται για ένα Καινοτόμο Σύστημα Διαδραστικής Εκπαίδευσης και Καλλιέργειας της Χωρικής Μάθησης, του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Το πρόγραμμα SandMap, το οποίο αποτελεί δράση εθνικής εμβέλειας, στο πλαίσιο του 2ου κύκλου του προγράμματος «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ Β’ ΚΥΚΛΟΣ», 2014-2020 και είναι μία διαδραστική πλατφόρμα εκπαίδευσης και μετάδοσης πληροφορίας με τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας και λειτουργεί με την ύπαρξη ενός σκάμματος άμμου, τη χρήση ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή και ενός προβολέα.
Οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να διαμορφώνουν το ανάγλυφο της άμμου διαδρώντας με την τρισδιάστατη πληροφορία του εκάστοτε αντικειμένου μελέτης. Στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης με τη χρήση του SandMap, προσφέρεται μεταξύ άλλων η δυνατότητα μιας τρισδιάστατης χρονικής περιήγησης στην εξέλιξη των νεωρίων του Ενετικού Λιμένα των Χανίων, καθώς και σημαντικά Ναυτικά Γεγονότα από τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του μουσείου.
Χανιά Παντελής Χουλάκης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος