Χανιά -Στ. Αρναουτάκης: Φιλοδοξούμε να υλοποιήσουμε σημαντικά έργα από το Περιφερειακό Πρόγραμμα και συνεχίζουμε να διεκδικούμε πόρους

Το μήνυμα, ότι η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει τη διαρκή διεκδίκηση πόρων για την ανάπτυξη του νησιού έστειλε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κατά την 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής παρακολούθησης του Προγράμματος «Κρήτη 2021 – 2027», που πραγματοποιείται στο Κολυμπάρι Χανίων.

«Φιλοδοξούμε να ολοκληρωθούν απαραίτητα έργα για την ανάπτυξη της Κρήτης από το περιφερειακό πρόγραμμα, αλλά παράλληλα διεκδικούμε πόρους από τα τομεακά προγράμματα των υπουργείων, το ταμείο ανάκαμψης και κάθε πηγή χρηματοδότησης», δήλωσε ο Σταύρος Αρναουτάκης, ενώ στην εισαγωγική του ομιλία της συνεδρίασης υπογράμμισε, πως οι Περιφέρειες οφείλουν να συνεχίσουν την διεκδίκηση πόρων από την Ε.Ε. Για το τρέχον περιφερειακό πρόγραμμα 2021-2027, την ωρίμανση και την πορεία του σε τεχνοκρατικό επίπεδο, αναφέρθηκε η Διευθύντρια της Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη.

Σημείωσε, πως τα 564 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα έρθουν στην Κρήτη θα χρηματοδοτήσουν σημαντικές δράσεις, που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή, θα στηρίξουν δράσεις θέματα κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής ανασυγκρότησης, βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων, καθώς και έργα σημαντικά για τη διαχείριση του περιβάλλοντος και συνολικά έργα στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της Κρήτης.

Στην Ημερήσια Διάταξη συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν την πρόοδο του προηγούμενου και του τρέχοντος προγράμματος, την πρόοδο των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων, την ενημέρωση για τον προγραμματισμό των προσκλήσεων, έγκριση της μεθοδολογίας και των κριτηρίων επιλογής πράξεων κ.α.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος