Χανιά: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες στο Κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής – Προσαγωγές υπόπτων

Στην προσαγωγή δύο γιατρών προχώρησαν την Τρίτη οι αρχές στα Χανιά μετά από έρευνα σχετικά με καταγγελίες για παράνομες ενέργειες σε κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, στο οποίο ιδιοκτήτης είναι ο ένας γιατρός.

Αφορμή για να αρχίσει το κουβάρι να ξετυλίγεται υπήρξαν καταγγελίες για παράνομες υιοθεσίες και υποθέσεις με παρένθετες μητέρες, αλλά και για την ορθότητα της διαδικασίας που ακολουθούνταν στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Οι αρχές μέχρι στιγμής έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή ενός, γνωστού Χανιώτη γιατρού, ιδιοκτήτη του Κέντρου και ενός ακόμη γιατρού, συνεργάτη του.  Πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση που πιθανώς αφορά κύκλωμα εμπορίας βρεφών, με προεκτάσεις σε όλη τη χώρα και πιθανόν και στο εξωτερικό.

Στην έρευνα εκτός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, που, σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθεί την υπόθεση εδώ και μήνες, συμμετέχει και η Υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος από την Αθήνα και συγκεκριμένα  το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων.  

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σχηματιστεί   μια ογκώδης δικογραφία και ότι θα υπάρξουν αρκετές προσαγωγές.  

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες έχουν γίνει και προσαγωγές ατόμων που σχετίζονται εργασιακά με το Κέντρο, ενώ στο Αστυνομικό Μέγαρο έχουν προσαχθεί για ανάκριση αλλοδαπές γυναίκες, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Εξετάζεται επίσης η συμμετοχή στο κύκλωμα,  δικηγόρου και συμβολαιογράφου.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων συνεχίζει τη συλλογή στοιχείων, από τα ιατρεία και τα σπίτια των φερόμενων ως εμπλεκόμενων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος