Χανιά: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο και πτώσεις δέντρων από την κακοκαιρία

Σε μικροπροβλήματα περιορίζονται για την ώρα οι επιπτώσεις της κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη νότια χώρα, όπου στον Νομό Χανίων τα φαινόμενα εκδηλώνονται κατά τόπους με ένταση.

Η σημαντική βροχόπτωση που εκδηλώνεται τμηματικά από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, έχει προκαλέσει κάποιες καταπτώσεις βράχων σε τμήματα του οδικού δικτύου, ενώ στην Εθνική οδό Χανίων-Κισάμου, στο ύψος του Γαλατά σημειώθηκε μικρή κατολίσθηση εντός του δρόμου, χωρίς ωστόσο να προκληθεί διακοπή της κυκλοφορίας.

Παράλληλα, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Χανίων ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Κρήτης, Γιώργος Τσαπάκος, η κακοκαιρία έχει προκαλέσει κάποια μικρά προβλήματα στο αγροτικό οδικό δίκτυο, στα ορεινά και ημιορεινά των Χανίων, στην περιοχή της Κισάμου και του Σελίνου.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσαπάκος, τα όποια προβλήματα είναι διαχειρίσιμα ενώ οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης είναι σε ετοιμότητα και για την χιονόπτωση που αναμένεται από τις βραδινές ώρες, από το υψόμετρο των 800 μέτρων και άνω.

Σε άλλα σημεία, οι έντονοι άνεμοι προκάλεσαν πτώσεις δέντρων και κλαδιών, ευτυχώς χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί και σημαντικές φθορές σε περιουσίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η πτώση ενός μεγάλου δέντρου σε κεντρική πλατεία των Χανίων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση για το επόμενο τριήμερο και μέχρι το πέρας της έντονης καιρικής μεταβολής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος