Χανιά: Μια ακόμη βάρκα με μετανάστες νοτίως της Κρήτης – Η τρίτη μέσα σε 24 ώρες

Μία ακόμη βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες, η τρίτη μέσα σε ένα 24ωρο,  εντοπίστηκε στη νότια Κρήτη το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα με το Λιμενικό μια μικρή βάρκα στην οποία επέβαιναν 35 άτομα έφτασε στην παραλία της Τρυπητής στα νότια της Γαύδου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 27 άντρες, 6 παιδιά και δυο γυναίκες. Οι 22 δηλώνουν Αιγύπτιοι και οι υπόλοιποι από Μπαγκλαντές και Σουδάν.

Χανιά: Μια ακόμη βάρκα με μετανάστες νοτίως της Κρήτης – Η τρίτη μέσα σε 24 ώρες

Όλοι φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους, ενώ τις επόμενες ώρες με την μέριμνα του Λιμενικού Σώματος θα μεταφερθούν στα Σφακιά.

Χθες το βράδυ εξάλλου, σε απόσταση 60 ν.μ. ανατολικά των Καλών Λιμένων Ηρακλείου, εντοπίστηκε πλοιάριο με περίπου 90 άτομα. Το πλοίο μεταφέρθηκε στους Καλούς Λιμένες όπου αποβιβάστηκαν και παραμένουν προσωρινά οι μετανάστες.

Να σημειωθεί, εξάλλου, ότι σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας του Δήμου Χανίων μεταφέρθηκαν οι 60 μετανάστες που βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Παλαιόχωρας στην περιοχή ΚΕΡΑΤΙΔΕΣ στην Παλαιόχωρα σε ένα ξύλινο σκάφος. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στον λιμάνι της Παλαιόχωρας όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το προσωπικό του Κ.Υ. Κανδάνου και στη συνέχεια με λεωφορεία, οδηγήθηκαν στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Χανίων στον Καλαθά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος