Χανιά: Κλείνουν σχολεία σε χωριά του νομού-Χιονοπτώσεις στα ορεινά

Ανοιχτές κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Συνεχίζεται, σε πολλές περιοχές του νομού Χανίων, η χιονόπτωση που ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής. Και τις επόμενες ώρες αναμένονται στην Κρήτη σημαντικά ύψη βροχής και ισχυρές χιονοπτώσεις από την κακοκαιρία «Βαρβάρα», σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Όπως αναφέρει ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, Κώστας Λαγουβάρδος και σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος χιονιού στην Κρήτη μέχρι το βράδυ της Τρίτης, θα ξεπεράσει το ένα μέτρο στα ορεινά του νησιού.

Ποια σχολεία κλείνουν

Με απόφαση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη αναστέλλεται η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Κατοχωρίου (Κεραμειών) και Νηπιαγωγείου Κεραμειών, για τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου , λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή των Κεραμειών και δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ανοιχτές δομές του Δήμου για τους πολίτες

Παράλληλα, σε επιφυλακή βρίσκονται οι Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, λόγω των καιρικών συνθηκών, ενώ το Καταφύγιο Αστέγων του Δήμου Χανίων (Κύπρου και Θεσσαλονίκης 1), θα παραμείνει ανοιχτό όλο το 24ωρο, για τις επόμενες μέρες.

Επίσης, τα Κέντρα Απασχόλησης Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) στη Σπλάντζια και τη Νέα Χώρα, θα παραμείνουν ανοιχτά από τη Δευτέρα 06/02 έως και Τετάρτη 08/02, από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το απόγευμα, διαθέτοντας κλιματιζόμενες αίθουσες και ζεστά ροφήματα για όλους τους συμπολίτες μας. Κλειστά σχολεία στο Δήμο Πλατανιά.

Ο Δήμος Πλατανιά ενημερώνει ότι λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών για αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Σκινέ Φουρνέ θα παραμείνουν κλειστά. Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Πλατανιά, θα λειτουργήσουν όλοι κανονικά, για όσα παιδιά προσέλθουν.

Κλειστά σχολεία στο Ρέθυμνο

Ο Δήμος Ανωγείων ενημερώνει ότι αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 όλες οι σχολικές μονάδες και ο παιδικός σταθμός θα παραμείνουν κλειστά λόγω του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Στον Δήμο Μυλοποτάμου, ο δήμαρχος Δημήτρης Κόκκινος αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά για δύο ημέρες, Δευτέρα και Τρίτη, τα σχολεία και στις δύο δημοτικές ενότητες, Κουλούκωνα και Γεροποτάμου. Κλειστά θα παραμείνουν την Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου και την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου Ρεθύμνου.

Απαγόρευση απόπλου

Δεμένα στα λιμάνια της Κρήτης θα παραμείνουν τα πλοία καθώς έχει τεθεί σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη. Ακυρώσεις δρομολογίων του ΚΤΕΛ

Όπως ανακοίνωσε το ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου, λόγω παγετού και για την ασφάλεια των επιβατών, την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ τα ακόλουθα δρομολόγια: 05:15 π.μ. Χανιά-Ηράκλειο 05:30 π.μ. Ηράκλειο-Χανιά 05:00 π.μ. Χανιά-Σούγια. Στους υπόλοιπους προορισμούς ενδέχεται να υπάρξουν ακυρώσεις δρομολογίων σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοινώνεται ότι λόγω έντονων καιρικών φαινομένων η υποχρέωση εφοδιασμού των ιδιοκτητών οχημάτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα έχει ως εξής: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Επαρχιακή οδός Χανιά-Φουρνέ-Ομαλός (Από την τοπική κοινότητα Φουρνέ έως Ομαλό.

Επαρχιακή οδός Χανιά-Μεσκλά-Θέρισο (Από την τοπική κοινότητα Φουρνέ έως Θέρισο). Επαρχιακή οδό Χανιά-Περιβόλια-Θέρισο (Από την τοπική κοινότητα Περιβολίων έως Θέρισο). Επαρχιακή οδό Χανιά-Νεροκούρου-Θέρισο (Από την τοπική κοινότητα Δρακώνας-Θέρισο) Επαρχιακή οδό Βρύσες-Ασκύφου-Χώρας Σφακίων (Από Κράπη έως Σφακιά). Στο τοπικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο από Παλαιά Ρούματα έως Επαναχώρι του Δήμου Καντάνου Σελίνου. Η απόφαση θα ισχύσει από την 15:00 ώρα σήμερα (05.02.2023) Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου

Σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Ανωγείων Στην την Επαρχιακή, από την τοπική κοινότητα Σπηλίου εως την τοπική κοινότητα Γερακάρι.

Στην επαρχιακή οδό από την τοπική κοινότητα Μυριοκέφαλα εως διασταύρωση με Βιλανδρέδο. Η απόφαση θα ισχύσει από την 18.00 ώρα σήμερα (05.02.2023) Κλείνουν τη Δευτέρα Κολυμβητήριο – Σκοπευτήριο Το ΕΑΚ Χανίων ανακοίνωσε ότι το Κολυμβητήριο στη Νέα Χώρα και το Εθνικό Σκοπευτήριο στο Καμπάνι θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα λόγω της κακοκαιρίας .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος